Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Achtergebleven vislijnen, haken, kunstaas en lood vormen een bedreiging voor schildpadden en ander onderwaterleven.

fishlinecol

Duikschool Curious2Dive heeft de eerste ‘fish line collector’ geplaatst voor duikers die de Tugboat gaan bezichtigen. De fish line collector (FLC) is een initiatief van Curaçao Clean Up en duikschool Curious2Dive. In het kader van Cura Doet hebben vrijwilligers vijftien FLC’s gemaakt van grijze pvc-buizen, en deze voorzien van een grote sticker met een afbeelding van een schildpad die verstrikt zit in vislijnen en informatie in het Engels over het doel van de afvalbak voor vislijnen.De eerste FLC is door Hans Pleij, eigenaar van Curious2Dive op het strand van het schiereiland Caracasbaai, bevestigd op de plaats waar duikers het water ingaan om het wrak van een tugboat te gaan bezichtigen. De duikschool houdt elke maand een clean-up om deze populaire duikplek vrij van zwerfvuil te houden, en spoort nu ook dagelijks duikers aan om, als zij onder water vislijnen en haken tegenkomen, deze mee te nemen en in de FLC te deponeren. Duikscholen op Curaçao hebben elk een duikplek op het eiland geadopteerd. Curious2Dive start een crowdfundingcampagne om op alle bekende duikplekken op het eiland een FLC te kunnen plaatsen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).