CBCS gedaagd om ‘misleidende’ persberichten recht te zetten

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nina Ansary, de in Californië wonende dochter van de Amerikaanse steenrijke eigenaar van de noodlijdende Curaçaose verzekeringsgroep Ennia, eist rectificatie van de Centrale Bank CBCS. Zo blijkt uit stukken in handen van het Antilliaans Dagblad.

Lees meer...

Vanaf 1 januari 2024 Passenger Safety Oversight Charge (PSOC)

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Reizigers die gebruikmaken van luchthaven Hato zullen met ingang van het nieuwe jaar een bedrag van 1,73 dollar (3,12 gulden) per ticket aan Passenger Safety Oversight Charge (PSOC) betalen bij vertrek.
Dat is afgelopen vrijdag besproken tijdens een bijeenkomst van de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit - Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) - met de diverse vliegbedrijven die gebruikmaken van Hato.
Daarbij waren van de CCAA onder meer aanwezig algemeen directeur Peter Steinmetz; directeur veiligheid en veiligheidsinspectie Leslie Laplace; en juridisch medewerker Marisella Ricardo.

Lees meer...

CMC reageert op Inspectie Volksgezondheid

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De raad van bestuur van het Curaçao Medical Center (CMC) heeft - weliswaar later dan waarnemend Inspecteur-Generaal voor de Volksgezondheid Sirving Keli in diens brief van 4 augustus had gevraagd - alsnog gereageerd op de vragen van de Inspectie. Die vragen gingen over de (on)mogelijkheid voor patiënten om een afspraak te maken voor een consult of radiologisch onderzoek en over de waarheidsgetrouwe registratie van wachtlijsten.

Lees meer...

Schoop: Awe nos ta bai boltu kashaka

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Guillano Schoop die in februari volgend jaar benoemd wordt tot procureur-peneraal (PG) heeft gisteren als plaatsvervangend PG voor het eerst bij een installatiezitting een speech gehouden in het Papiaments.

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).