Buitenlandse Zaken: Goede banden met Latijns-Amerika en Caribisch gebied
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,De politieke, economische en humanitaire crisis in buurland Venezuela, blijft uiterst zorgwekkend”, meldt de rijksbegroting Buitenlandse Zaken voor volgend jaar over het land van president Nicolás Maduro.

Lees meer...

In tripartiet Statenoverleg voorafgaand aan Ipko

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Statenleden van Curacao, Aruba en Sint Maarten hebben gisteren aan de vooravond van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) uitvoerig stilgestaan bij het College financieel toezicht (Cft) en de Rijkswet Aruba financieel toezicht (RAft), de rol en bijdrage van de instellingen op de eilanden en het bestaansrecht.

Lees meer...

Minister Cooper legt uit dat Carmabi weinig zeggingskracht heeft
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK) lijkt met het gewijzigde Landsbesluit Spaw-gebied I vooral duidelijkheid te willen verschaffen over de taken van overheidsstichting en biologisch onderzoeksinstituut Carmabi (Caribbean Research and Management of Biodiversity). De wijziging is onlangs officieel gepubliceerd in het digitale publicatieblad Wet- en Regelgeving Curacao.

Lees meer...

Minister van Financiën voert druk maximaal op

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle notarissen zijn gesommeerd om nog vóór komend weekeinde alle achterstallige akten en repertoria aan te bieden aan de belastinginspecteur. Zo laat de minister van Financiën, Javier Silvania (MFK) weten in een persverklaring onder de veelzeggende kop ‘Belastingdienst richt pijlen op het notariaat’.

Lees meer...

Van onze redactie
Willemstad - De Curaçaose Statenvoorzitter, Charetti America-Francisca (MFK), was vrijdag te gast bij voorzitter Vera Bergkamp (D66) van de Tweede Kamer. Het betrof een beleefdheidsbezoek aan de vooravond van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) dat deze week in Den Haag plaatsvindt.

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).