Van een onzer verslaggevers

Willemstad - In 2017 is Action Breaks Silence een samenwerking aangegaan met Bos di Hubentut.

meisjes2

,,Met ons ‘Trainer of Trainers’-model zullen we een groep lokale personen trainen in het ‘ABS Empowerment through Self-Defence Programme’ voor meisjes en later in het jaar ook nog het ‘ABS Hero Empathy Programme for boys’ uitvoeren voor scholen op het eiland”, staat op de website van de Engelse organisatie ‘Action Breaks Silence - Creating Safer Communities’. De uitvoering van de samenwerking vond afgelopen week plaats en gaat komende week nog door, waarbij alleen meisjes van verschillende scholen naar de gymzaal van de International School worden vervoerd met bussen en daar een zelfverdedigingscursus krijgen aangeboden. Daarvoor zijn de oprichter van de Engelse organisatie Debi Steven en directeur Sarah Robbie speciaal overgekomen. Later in het jaar wordt er dus ook een cursus aangeboden aan alle jongens van de scholen, aldus de organisatie Bos di Hubentut. Doel van Action Breaks Silence is om een wereld te creëren waarin vrouwen en meisjes zonder vrouwen-gerelateerd geweld kunnen leven. De organisatie wil de vicieuze geweldcirkel doorbreken door middel van twee programma’s, waarbij de meisjes leren zichzelf te verdedigen en jongens gender-stereotypering wordt afgeleerd en empathie wordt aangeleerd jegens meisjes en vrouwen. De organisatie heeft al meer dan 48.000 mensen getraind in voornamelijk Afrika, Zuid-Azië en Engeland. Oprichter Debi Steven is zelf op elfjarige leeftijd verkracht, wat haar drijfveer is geweest voor het zichzelf en anderen trainen in zelfverdediging. Ze ontwikkelde een eigen programma en in juli 2013 richtte ze haar stichting Action Breaks Silence op om meisjes en vrouwen kosteloos te trainen. In 2016 ontving zij de International Women of Change-award. Sarah Robbie heeft veel ervaring in de sociale sector en vooral expertise opgebouwd in corporate fundraising. Met haar ervaring helpt zij nu de stichting van Steven te groeien. Robbie is een sportvrouw en zij gelooft in het ‘empoweren’ van vrouwen en meisjes en het bijbrengen van respect voor vrouwen bij jongens.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).