Al het nieuws

Dringend verzoek Pisas aan Van Huffelen; projecties CBCS-president blijken onbetrouwbaar

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Omdat het recente voorstel van CBCS-president Richard Doornbosch inzake de Ennia-lening weinig tot geen soelaas biedt, vraagt de regering-Pisas aan Nederland om de financiering van het reddingsplan van Ennia buiten toepassing van de Rijkswet financieel toezicht (Rft) te verklaren.

Lees meer...

Drugs was aanwezig op uit Curaçao vertrokken vrachtschip

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Cork - Het uit Curaçao vertrokken vrachtschip MV Matthew - een zogeheten ‘bulkcarrier’, die gebruikt wordt voor het vervoer van droge bulkgoederen - is voor de kust van het Ierse Cork onderschept door militairen van de Army Ranger Wing, een elite-eenheid van het Ierse leger.

Lees meer...

Kevin Eustatia: Uiteindelijk wil ik minister-president van Curaçao worden

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Amsterdam - In Nederland zijn er, namens de Nationale Jeugdraad (NJR), jongerenvertegenwoordigers actief, die voor twee jaar worden benoemd, en die binnen deze periode de stem van jongeren mogen vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Lees meer...

CBCS gedaagd om ‘misleidende’ persberichten recht te zetten

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nina Ansary, de in Californië wonende dochter van de Amerikaanse steenrijke eigenaar van de noodlijdende Curaçaose verzekeringsgroep Ennia, eist rectificatie van de Centrale Bank CBCS. Zo blijkt uit stukken in handen van het Antilliaans Dagblad.

Lees meer...

Vanaf 1 januari 2024 Passenger Safety Oversight Charge (PSOC)

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Reizigers die gebruikmaken van luchthaven Hato zullen met ingang van het nieuwe jaar een bedrag van 1,73 dollar (3,12 gulden) per ticket aan Passenger Safety Oversight Charge (PSOC) betalen bij vertrek.
Dat is afgelopen vrijdag besproken tijdens een bijeenkomst van de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit - Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) - met de diverse vliegbedrijven die gebruikmaken van Hato.
Daarbij waren van de CCAA onder meer aanwezig algemeen directeur Peter Steinmetz; directeur veiligheid en veiligheidsinspectie Leslie Laplace; en juridisch medewerker Marisella Ricardo.

Lees meer...