Al het nieuws

Saba moet kiezen hoe ze zich voorbereidt op de toekomst

Van onze correspondent
The Bottom - Vorige week bezochten klimaatwetenschappers Iris Keizer en Nadia Bloemendaal van het KNMI Saba om hun kennis over klimaatverandering te delen. Hun bezoek stond in het teken van het klimaatscenariorapport dat het KNMI vorig jaar oktober publiceerde.

Lees meer...

Van onze correspondent
The Bottom - In een ‘baanbrekend’ initiatief om de inspanningen voor het behoud van de zee in de Caribische Zee te bevorderen, werkt YachtAid Global samen met regionale mariene megafauna-experts en lokale en regionale entiteiten om zijn belangrijkste project voor het behoud van de zee, Operation Swimway, uit te breiden. Dit onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met lokale niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), is eerst gestart in de territoriale wateren van Antigua en Barbuda, het Anguilla-kanaal, Sint Maarten en de Sababank.

Lees meer...

Rangers brengen opgedane kennis in de praktijk

Van onze correspondent
The Bottom - Na hun opleiding op Sint Eustatius zijn de herbebossingsrangers van Saba druk bezig geweest met het verzamelen van de zaden van verschillende inheemse boomsoorten. Deze zaden zullen worden gebruikt om de bomen te laten groeien die vervolgens worden geplant om nieuwe bossen te ontwikkelen en de bestaande bossen uit te breiden.

Lees meer...

Van onze correspondent
The Bottom - Het Openbaar Lichaam Saba (OLS) viert Wereldvoedseldag op zijn hydrocultuurboerderij in Rendezvous. Vanwege logistieke uitdagingen wordt deze dag op Saba vandaag gevierd in plaats van in oktober. Iedereen is uitgenodigd om te komen. Vandaag zullen van 9.00 tot 13.00 uur verschillende producten te koop zijn van lokale boeren.

Lees meer...

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.