Eerste goedkeurende accountantsverklaring komt pas in 2023

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire realiseert tot en met het derde kwartaal een positief resultaat van 10,8 miljoen dollar maar hoe dit precies tot stand komt wordt niet altijd even duidelijk toegelicht en de goedkeurende accountantsverklaring zal niet over het jaar 2022 worden afgegeven, zoals de afspraak was, maar pas in 2023. Waarom dit zo is blijft onduidelijk.

Lees meer...

Iets minder armoede, maar hogere inkomensongelijkheid

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn op de goede weg met armoedebestrijding, maar de doelen omtrent het verminderen van ongelijkheid en gendergelijkheid laten een wisselend beeld zien.

Lees meer...

‘Veel hangt samen met de kleine gemeenschap waarin we leven’

Van onze correspondent
Kralendijk - Wat preventie betreft heeft het bureau Integriteit van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) al behoorlijk stappen gemaakt. Er zijn een meldingsprocedure en een onderzoeksprotocol opgesteld, het afleggen van de ambtseed door nieuwe ambtenaren wordt tegenwoordig ingeleid met een bewustwordingssessie en er zijn risicoanalyses op afdelingsniveau gemaakt. Dit laat Machteld Klaassen, chef van het kabinet van de gezaghebber, weten in een interview met Bon Bini Bonaire.

Lees meer...
Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).