Van onze correspondent
Kralendijk - Het afgelopen weekend is het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire flink gedaald maar het aantal ziekenhuisopnames is juist gestegen. Dit is voor Fundashon Mariadal reden om een gedeelte van het ziekenhuis speciaal in te richten voor Covid-patiënten en de regels aan te scherpen.

Lees meer...

Van onze correspondent
Kralendijk - In de openbare vergadering van de eilandsraad van 19 oktober zijn de leden met 6 stemmen voor en 3 tegen akkoord gegaan met de eilandsverordening waarmee het gebruik van plastic wegwerpproducten wordt verboden.

Lees meer...

Van onze correspondent
Kralendijk - In een brief, die naar gisteren bleek afgelopen dinsdag is verstuurd, vraagt het Bestuurscollege (BC) demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om de voorgenomen campagne met betrekking tot het onderwerp ‘Energiebesparing in Caribisch Nederland’ voorlopig aan te houden.

Lees meer...

Kinderombudsman: Kinderen in hulpverlening, terwijl de basis armoede is

Van onze redactie
Kralendijk - ,,Wat we zien is ernstig. Het zijn patronen die ik goed ken vanuit Europees-Nederland, maar wel in extreme mate”, vertelt Kinderombudsman Margrite Kalverboer.
De Kinderombudsman was onlangs op Bonaire om daar, samen met de Nationale ombudsman, onderzoek te doen naar armoede onder alleenstaande ouders met kinderen.

Lees meer...