Curacao

Percentage besmet personeel niet bijzonder hoog en genoeg Covid-capaciteit

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Circa 6 procent van het ziekenhuispersoneel is besmet met het coronavirus. Dat is iets om de bestaande regels nog stringenter te handhaven, maar het is niet verontrustend.

Lees meer...

‘Eigenaren ingestorte panden maar óók overheid verantwoordelijk’

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Allereerst is de eigenaar, of zijn de eigenaren, van een pand in deplorabele staat en dat instort verantwoordelijk. ,,Maar minstens zo verantwoordelijk is de overheid. Ook die stond erbij en keek ernaar”, aldus Fundashon Pro Monumento.

Lees meer...

Staten en regering niet over een nacht ijs gegaan

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Edsard Ravelli, van huis uit IT-deskundige, heeft met een filmpje op Facebook waarin hij op persoonlijke titel de Noodwet - officieel de Landsverordening uitzonderingstoestand van Curaçao - analyseert, voor nogal wat ophef gezorgd.

Lees meer...

Luchtverbindingen voor eilanden van vitaal belang, maar minister biedt geen perspectief

Van onze correspondent
Den Haag - Nederland heeft geen haast met het verbeteren van de luchtvaartinfrastructuur in de Caribische delen van het Koninkrijk. De definitieve luchtvaartnota 2020-2050 van minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat biedt geen perspectief op een snelle uitvoering. Er moet nog veel gebeuren en de uitvoeringsagenda laat nog op zich wachten.

Lees meer...

'Geen overschrijding moderne milieunorm bij herstart Isla'

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Laat duidelijk zijn, schrijft Smoc, dat op geen enkele wijze kan en zal worden toegestaan dat er vanaf het moment van een eventuele herstart van de Isla-raffinaderij sprake kan zijn van uitstoot die moderne milieunormen overschrijdt.

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).