Curacao

‘Aangifte enquête-cie kan vertrouwen ondervraagden schaden’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De aangifte die de parlementaire enquêtecommissie Hospital Nobo Otrobanda (HNO) bij het Openbaar Ministerie (OM) heeft gedaan is prematuur. Bovendien kan dat het vertrouwen van de geïnterviewde personen achter gesloten deuren schaden. Zij mogen er volgens commissielid Gwendell Mercelina, van regeringspartij PNP, zoals vastgesteld in de regels van de parlementaire enquête, vanuit gaan dat afgelegde verklaringen noch tegen de getuige zelf noch tegen een derde in rechte kunnen worden gebruikt. Er kan alleen aangifte gedaan worden als een getuige meineed heeft gepleegd. ,,Een besluit om mogelijk aangifte te doen op basis van getuigenverklaringen is derhalve uiterst merkwaardig en kan het onderzoek in de weg staan”, aldus het Statenlid.

Lees meer...

Monumentenfonds: Historisch en tóch actueel

Van onze redactie
Willemstad - ‘Kas di kunuku’ te Wacawa 198 heeft een primeur. Het is het eerste beschermde ‘kas di kunuku’ van Curaçao dat mede dankzij restauratiefinanciering van de Stichting Monumentenfonds in oude glorie is hersteld. Het huis is van entrepreneur Sharalin Maduro.

Lees meer...

In een jaar tijd van 2 ton in de min, naar 7 miljoen in de plus

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het overheidsbedrijf Dutch Caribbean Air Navigation Service Provider nv (DC-ANSP) heeft over het boekjaar 2022 een positief resultaat behaald van een kleine 7 miljoen gulden. In een recent advies laat Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) ‘geen zwaarwegende bezwaren’ te hebben tegen een dividenduitkering van afgerond 1,4 miljoen gulden.

Lees meer...

Stuiptrekkingen na aanhouding op Azoren

Van een onzer verslaggevers
Terceira - De agressieve TUI-passagier, die vorige week na een voorzorgslanding op de Azoren werd gearresteerd, is na zijn aanhouding afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit laat een woordvoerder van de Portugese politie weten aan het Antilliaans Dagblad.

Lees meer...

Onderzoek naar toedracht nog in volle gang

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op basis van videobeelden en verklaringen van ooggetuigen wordt steeds duidelijker hoe het drama op het Spaanse Water zich vrijdag heeft voltrokken, waarbij twee boten op elkaar botsten en een van de opvarenden dit niet overleefde.

Lees meer...

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.