Curacao

Directeur Ribeiro trekt toezeggingen in en belet doorstart

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nadat JetAir-directeur António ‘Tony’ Ribeiro eerder door hem gedane toezeggingen, waaronder het voor 1 dollar overdragen van zijn aandelen in United Caribbean Airlines bv (UCA) - de JetAir-entiteit die vergunninghouder is - zou hebben ingetrokken, is het bewerkstelligen van een eventuele overname en doorstart van de failliete luchtvaartmaatschappij moeilijker geworden.

Lees meer...

SER: Kosten voor FKP en Land mogelijk hoger

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Sociaal-Economische Raad (SER) stelt dat het verkopen van volkswoningen niet zomaar een oplossing kan zijn voor de financiële problemen van de Fundashon Kas Popular (FKP) of voor sociale woningbouwmarkt. De kans is bovendien groot dat ook het Land er geen baat bij heeft.

Lees meer...

Nederland was met corona en Girobank ‘lender of last resort’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De problemen bij de Girobank en verzekeringsgroep Ennia tonen aan dat het toezicht van de Centrale Bank CBCS deficit was, maar ook dat de rol van de CBCS als ‘lender of last resort’ beperkt is. Dit stelt econoom Rob van den Bergh in een bijdrage aan het jaarverslag 2023 van de Raad van Advies (RvA) van Curaçao.

Lees meer...

Ombudsman wil opnieuw aandacht voor waterafsluiting

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In Nederland is het hoger beroepsvonnis over watervoorziening in huishoudens met kinderen onherroepelijk geworden. Kinderen in Nederland mogen dus niet meer worden afgesloten van drinkwater. Dat is de reden dat de Ombudsman dit punt nog eens onder de aandacht brengt van de Curaçaose regering. ,,Dit onherroepelijke oordeel van de rechter is, mede gelet op de bepalingen van het Statuut voor het Koninkrijk, van groot belang voor alle minderjarigen binnen het Koninkrijk. De Ombudsman zal deze ontwikkeling daarom voorleggen aan de Curaçaose regering en kijkt met grote belangstelling uit naar wat dit arrest voor lokale minderjarigen gaat betekenen”, zo wordt door de ombudsman bekendgemaakt.

Lees meer...

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.