Curacao

Paul Comenencia bepleit optimalisering banden NL en EU

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het gezegde ‘beter een goede buur dan een verre vriend’, gaat volgens Paul Comenencia, op dit moment Staatsraad bij de Raad van State, niet op. Curaçao en de andere Nederlands-Caribische eilanden kunnen beter aansluiting blijven houden bij het verre Nederland dan bij buur Venezuela. Hij bracht dit onlangs naar voren tijdens een lezing bij de Kamer van Koophandel (KvK) met als titel (vertaald uit het Engels) ‘Geen veilige toekomst voor de ABC-eilanden buiten het Koninkrijk en de Europese Unie (EU)’.

 

Lees meer...

Klacht CBCS gegrond; tijdelijke doorhaling van inschrijving in registers

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Zwolle - De klacht van de Centrale Bank CBCS tegen de voormalige externe accountants van Ennia-verzekeringsgroep, Victor Bergisch en Eric Vesseur die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, is gisteren op onderdelen ‘gegrond verklaard’.

Lees meer...

Hoe meer DTA’s, hoe betrouwbaarder Curaçao

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een belastingverdrag sluiten met een ander land is volgens de Sociaal-Economische Raad (SER) ‘strikt genomen niet noodzakelijk, aangezien Curaçao evenals landen als India, Hongkong en het Verenigd Koninkrijk, geen bronheffingen kent’.

Lees meer...

‘Werkgroep informeert GMN-minister’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een werkgroep informeert de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) over ‘de uitputting van het zorgbudget’ door ziekenhuis CMC. Dat gebeurt in afwachting van de oprichting van de Curaçaose zorgautoriteit.

Lees meer...

Negenduizend banen verloren gegaan; angst voor terugkeer in toeristenbranche

Van onze redactie
Willemstad - Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op het eiland is 80 procent daaraan gerelateerd. Maar juist mensen die veel ervaring hebben, durven een baan in een hotel of restaurant niet meer aan.

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).