Wat velen van ons al een tijdje zagen aankomen is afgelopen vrijdag helaas waarheid geworden. Na een maandenlang welles-nietesdiscussie in de pers en op social media togen op die bewuste vrijdag zo’n 150 betogers naar de Drielstraat. Aangevoerd door self proclaimed watchdog ‘Kokito’ begon een vreedzame manifestatie die later helaas een warrig einde zou kennen. Het had niet moeten gebeuren, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens.
Groot was echter mijn verbazing toen ik de volgende dag tijdens de in allerijl door de overheid georganiseerde persconferentie, bijna alle ministers hun afkeuring en verontwaardiging hoorde uiten. Hoezo verontwaardiging? Vanaf het begin van de manifestatie stond de politie erbij en heeft dit toegelaten. Toen de slijptol erbij werd gehaald en het hek langzaam maar zeker te gronde ging stonden de leden van de sterke arm daar zonder ook maar een vinger uit te steken. Dit werd zaterdag bevestigd door de minister van Justitie! Er wordt op dit moment ‘onderzoek’ gedaan zegt de minister van Justitie. Dit klinkt als mosterd na de maaltijd. Dit had voorkomen kunnen worden! Wanneer komt er nou eens eindelijk een groep politici die minder praat en daadwerkelijk meer doet? Ik begin langzamerhand de moed op te geven.
Albert Comenencia,
Curaçao

ADBrief 800

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).