Al het nieuws

Koraalvernietiging door BBT moet worden voorkomen

Van onze correspondent
Den Haag - De Tweede Kamer wil dat het kabinet een routekaart opstelt voor Bonaire op weg naar een klimaatneutrale toekomst. Een motie van D66 hierover werd aangenomen na het debatje over de oprichting van Bonaire Brandstof Terminals (BBT). Nog vier andere moties werden aangenomen, waaruit naar voren komt dat de Kamer bescherming van het koraal vooropstelt, maar ook de energielevering op Bonaire wil garanderen.

Lees meer...

Van onze correspondent
Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber Edison Rijna van het kabinet toestemming om de avondklok met maximaal twee weken te verlengen tot 11 mei. Als de omstandigheden het toelaten kan het einde eerder komen.

Lees meer...

Quarantaine op centrale locatie mogelijk

Van onze correspondent
Den Haag - Gezaghebber Edison Rijna heeft namens het Bestuurscollege (BC) al op 10 maart ingestemd met de invoering van een verplichte quarantaine voor binnenkomende reizigers.
Dat blijkt uit de documenten die minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vrijdag samen met het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Lees meer...

Vanaf nu ook vaccineren zonder afspraak mogelijk

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5.
Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij maakte ook duidelijk ‘dat we er nog niet zijn’. Vaccineren noemt hij dé oplossing en daarom is besloten dat vanaf vandaag ook zonder afspraak gevaccineerd gaat worden.

Lees meer...
Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).