Beste cruisehaven zuidelijke Cariben

Van een onze verslaggevers

Willemstad - Curaçao is door de leden van Cruise Critic beoordeeld als beste haven in het zuidelijk deel van het Caribisch gebied.

 

cruisehaven

In de top vijf van de categorie volgt Bonaire op een tweede en Barbados op een derde plaats.,,De beste haven van de cruise. Dicht bij winkels en de beroemde binnenstad met zijn adembenemende Nederlandse koloniale architectuur”, schrijft een tevreden toerist op de website. Curaçao mag zich een jaar lang de beste van de ABC-eilanden noemen en liet dit keer zowel Bonaire (2e), als Aruba (4e) achter zich. Barbados en Grenada staan respectievelijk drie en vijf in de top 5 van de ‘Cruise Critic Cruisers’ Choice Destination Awards 2017’. De ranking is gebaseerd op de beoordelingen van leden van Cruise Critic die tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 op de website werden geplaatst. Om in aanmerking te komen voor een plekje in de top 5 moet een minimumaantal reizigers een mening hebben gegeven over de haven. De kritische cruisetoeristen schreven 917 keer wat zij vonden van Curaçao. ,,Prachtige haven van Willemstad, heel veel winkels en kleurrijke gebouwen”, schrijft iemand die het eiland beoordeelt met vijf van de vijf sterren. En een ander: ,,Ik heb er echt van genoten om deze plek te verkennen, ook al zat ik in mijn rolstoel. Het was leuk om de stad te bezoeken en de gebouwen en de aanlegplaats te zien. Ik vond de drijvende brug prachtig! Ik zou hier graag nog eens terugkomen.”Binnen het Caribisch gebied kreeg Curaçao dus de meeste sterren in het zuidelijke deel en wordt op de website van Cruise Critics in één adem genoemd met King’s Wharf op Bermuda, de beste haven van de oostelijke Cariben, en Cozumel, nummer één in de categorie ‘Western Cariben and Riviera Maya’. Even aanklikken en de lezer krijgt behalve de optie om de 917 beoordelingen te lezen, ook de mogelijkheid om een cruise naar Curaçao te zoeken of ‘Southern Caribbean Cruise Deals’.Op dezelfde website scoort Curaçao ook goed als strandbestemming in de zuidelijke Cariben. In een bijdrage beschrijft Chanize Thorpe Seaquarium Beach als een van de negen ‘Southern Caribbean’s Best Beach Escapes’. ,,Drie mijl van hoofdstad Willemstad, is Seaquarium Beach met zijn witte zand en rustig, blauw water, aantrekkelijk voor families”, schrijft Thorpe. Zij noemt verder als plekken waar je een gevoel van ‘nirvana’ vindt: Eagle Beach en Hadikurai Beach op Aruba, Reggae Beach op St. Kitts, L’Anse aux Epines Beach op Grenada, Buccament Beach op Sint Vincent, Hawksbill Beaches op Antigua en Bottom Bay Beach op Barbados.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).