Boek over werk Curaçaose oncoloog

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Nederlandse journalist René Steenhorst heeft een boek geschreven over professor in de oncologie Bob Pinedo.

 

boekpinedo

Pinedo kijkt daarin terug op vijftig jaar kankergeneeskunde en wat hij voor de ontwikkeling van het vak heeft betekend. ‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo’ verschijnt half november bij uitgeverij Prometheus.‘Professor Pinedo, nu secondopinionarts, overziet in deze biografische schets een halve eeuw kankergeneeskunde, waarin hij als bruggenbouwer tussen patiënt en wetenschap een grote rol speelde’, staat in een overzicht van de boeken die dit najaar in de categorie non-fictie verschijnen bij de uitgeverij. Toch noemt Pinedo het zelf liever geen biografie. ,,Het gaat vooral over mijn werk, mijn visie op de behandeling van kanker. Alleen het laatste hoofdstuk over Curaçao, gaat ook over mijn familie”, zegt de wereldwijd bekende Curaçaose oncoloog die op het eiland Fundashon Prevenshon opzette en daarvan nog bestuurslid is. Eind vorig jaar werd hij als voorzitter van de stichting opgevolgd door Raiza Pardo.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).