Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jeugdvoetbalclub Orguyo FC is gestart met een ‘crowdfunding’-project om ten minste 6.000 euro bij elkaar te halen om 8 jonge voetballers en een begeleider naar Nederland te kunnen laten gaan voor uitwisseling in de NAC Streat League.
,,In 2010 zijn we begonnen met een voetbalclub in een kansarme omgeving voor kinderen in die gemeenschap. Wij geloven dat ieder mens recht heeft op plezier, geluk en respect in zijn leven. Sport verbindt mensen over de hele wereld. Dit is de reden waarom we zijn begonnen met een voetbalclub voor deze kinderen. De naam van de club Orguyo FC betekent ‘Pride Football Club’. We willen graag dat de kinderen trots zijn op hun club en de gemeenschap”, geeft de organisatie aan.
Orguyo FC begon met 3 kinderen en is nu uitgegroeid naar 100 kinderen in 6 teams in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De club werd dit jaar uitgenodigd om mee te doen aan het NAC Streat League-toernooi, een lokale competitie voor kinderen in Breda in Nederland. ,,Deze organisatie biedt de mogelijkheid aan kinderen uit elke wijk in Breda om deel te nemen aan een straatvoetbalcompetitie. Naast het spelen van voetbal krijgt elk team extra punten voor het organiseren van sociale activiteiten in hun buurt zoals opruimen in de buurt, het organiseren van activiteiten voor de kleinere kinderen, geld inzamelen voor de opvanghuizen en meer.”
Orguyo FC heeft als standplaats Brievengat en zal in de periode die begonnen is op 1 oktober en nog duurt tot 30 april minstens 4 sociale activiteiten organiseren in de buurt onder toezicht van hun lokale coach en deze documenteren op de Facebookpagina van de club en op de website van NAC Straat League.
,,Op deze manier kan iedereen de ontwikkeling van het team zien tijdens het seizoen. We geloven dat we onze gemeenschappen kunnen omtoveren tot een betere plek als we de jongeren betrekken bij de ontwikkeling van hun eigen gebied door deel te nemen aan sociale activiteiten. Aan het einde van het seizoen zullen we deze kinderen belonen door hun de mogelijkheid te geven om naar Nederland te reizen en deel te nemen aan een groot voetbaltoernooi. Op deze manier kunnen alle culturen samenkomen en van elkaar leren.”
Voor de reis van 8 kinderen en een begeleider in ten minste 6.000 euro nodig en het liefst 8.000 euro voor het betalen van de tickets en de verblijfskosten. ,,Ons uiteindelijke doel is om deze kinderen een geweldig verblijf in Nederland te geven en hen te laten communiceren met alle andere kinderen die deelnemen aan de NAC Straat League.”
Meer informatie over de crowdfunding is te krijgen op:

http://startsomegood.com/venture/orguyo_fc/campaigns/show/orguyo_fc_goes_to_the_netherlands#sthash.QsUD3j25.dpuf

www.facebook.com/OrguyoFC

www.nacstreetleaguebreda.nl


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).