Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In het commerciële gedeelte van Oranjestad worden nieuwe grotere afvalbakken geplaatst. Met de nieuwe bakken is een investering gemoeid van 70.000 florin.

ARUafvalbakkenHet ministerie van Economische Zaken heeft dit bekendgemaakt. De beslissing om grotere afvalbakken te plaatsen, werd genomen nadat in de Caya G.F. Betico Croes in juni werkzaamheden begonnen om de winkelstraat te onderhouden en schoon te maken. Bomen zijn gesnoeid. De straat begon er weer netjes uit te zien, maar buurtbewoners klaagden dat de afvalbakken in de stad altijd vol zijn. Het is een lelijk en onhygiënisch gezicht.
Dat de afvalbakken te klein zijn, was duidelijk. Ze worden vervangen door grotere bakken die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Het is een project in samenwerking met Plastic Beach Party. Dit is een non-profitinstantie die oud plastic een nieuw leven geeft. Er worden meer afvalbakken geplaatst.
Nieuw is ook dat de afvalbakken zijn voorzien van een apart gedeelte waarin plastic kan worden gegooid, in het kader van afvalscheiding.
In de toekomst moeten er meer mogelijkheden komen om afval te scheiden. ,,Wat we nu gaan doen, is een stap in de goede richting”, zegt minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken. ,,We maken Oranjestad schoon en toegankelijk voor de bevolking en voor toeristen.” De minister hoopt dat iedereen gebruik gaat maken van de nieuwe bakken, zodat het centrum schoon blijft.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.