Al het nieuws

Willemstad - De Curaçaose voetbalbond (FFK) is in vergevorderde onderhandelingen met een ‘grote Nederlandse trainer’ voor de Curaçaose selectie. Wie de kandidaat-bondscoach is, laat de FFK niet los.

In november vorig jaar ging de naam Patrick Kluivert rond. De 38-jarig oud-international van Oranje was eerder assistent-bondscoach van Nederland onder Louis van Gaal. Kluivert heeft een band met Curaçao door zijn Curaçaose moeder. De huidige bondscoach van Curaçao is Etienne Siliee. De FFK hoopt op 5 maart de nieuwe trainer bekend te kunnen maken.
Verder maakte de FFK bekend dat de eerste wedstrijd op weg naar het wereldkampioenschap voetbal van 2018 op vrijdag 27 maart wordt gespeeld in stadion Ergilio Hato. Tegenstander is Montserrat en de return volgt op dinsdag 31 maart. De winnaar van de tweestrijd speelt in de tweede kwalificatieronde voor het WK tegen Cuba. Die ronde wordt tussen 9 en 16 juni gespeeld. In de tweede ronde stroomt ook Suriname in, dat land treft Nicaragua of Antigua.
De sterkste landen uit de Concacaf-zone stromen pas in de vierde kwalificatieronde in. In totaal plaatsen drie teams uit Noord- en Midden-Amerika zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).