Al het nieuws

Zeist - Het record waarmee PSV-speler Jetro Willems deze week van het veld werd gestuurd heeft geen consequenties voor hem. De aanklager van de KNVB heeft de kaart geseponeerd.

De speler met Antilliaanse roots kreeg in de wedstrijd tegen NAC Breda van arbiter Kevin Blom al na 29 seconden een rode kaart wegens inglijden op Gill Swerts.
Het was de snelste rode kaart ooit in de eredivisie. Uit televisiebeelden bleek echter dat hij zijn tegenstander niet had geraakt. Blom ging na afloop na het zien van de beelden diep door het stof en gaf toe dat hij geen rode kaart had moeten trekken. ,,Ik stond er achter en zag Willems met een hoge intensiteit inkomen op Swerts. Ik twijfelde niet: rood. Mede omdat Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Ik dacht: ik zit goed. Niet dat ik Swerts een ernstige blessure toewens, maar toen hij vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik al geen prettig gevoel”, zei Blom na afloop.
Trainer Phillip Cocu zei na het duel ook al dat hij hoopte op vrijspraak voor de in zijn ogen onterechte rode kaart.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.