Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In Punda en Otrobanda moet weer betaald worden om te parkeren. Het in gebruik nemen van de parkeermeters is gisteren van start gegaan.

parkeermeter Tussen 8.00 en 18.00 uur moet betaald worden en alleen op zon- en feestdagen is parkeren gratis. Door het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) wordt uitgelegd dat voor het hele parkeergebied hetzelfde tarief geldt, namelijk een minimum van een uur voor 1 gulden en voor elk volgend half uur 50 cent. Het betaald parkeren is gebaseerd op registratie van het kenteken van het voertuig. ,,De automobilist kan betalen bij de diverse parkeermeters of via de mobiele app ‘Flowbird Curacao’, die kan worden gedownload via de Apple Store of Google Play”, zo wordt bekendgemaakt. ,,De parkeermeters zijn voorzien van een groot kleurenscherm, zodat deze zelfs bij felle zon goed leesbaar is. Bij gebruik van de parkeermeters moet eerst het kenteken ingevoerd worden, daarna kiest de klant de betaalmethode: met munten of met de prepaid ‘parking card’. Betalen met een bankpas is niet mogelijk.”
Als er niet betaald is, volgt de wielklem. Daarbij wordt een sticker op de ruit geplakt met informatie wat de automobilist moet doen. Maar uit de uitleg volgt dat voor verwijderen de meldkamer dag en nacht gebeld kan worden. Een controleur verwijdert de klem na digitale betaling. Er kan niet met cash betaald worden, zo wordt eraan toegevoegd. ,,De klant hoeft dus niet meer naar een kantoor te lopen om te betalen en dan vervolgens weer terug naar de auto om daar te wachten totdat de wielklem er afgehaald wordt”, aldus de uitleg in vergelijking met vroeger.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.