Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Advies (RvA) is van oordeel dat de regering in de memorie van toelichting, behorende bij de ontwerplandsbegroting voor het dienstjaar 2025, concreter moet aangegeven welke maatregelen binnen welke periode genomen moeten worden om de categorie 1-status van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) weer terug te krijgen.
Volgens het adviesorgaan wordt ‘al geruime tijd in diverse ontwerpbegrotingen van het Land en de bijbehorende memories van toelichting’ - al meerdere jaren dus - het beleidsvoornemen genoemd om onder andere de Luchtvaartlandsverordening en de bijbehorende uitvoeringsregeling af te ronden.

F03 luchtvaart,,Aangezien wij inmiddels in de tweede helft van 2024 leven, rijst de vraag wat de stand van zaken is met betrekking tot de totstandbrenging van voornoemde landsverordening en diens uitvoeringsregeling”, aldus de RvA.

Deze oproep aan de regering om duidelijkheid en inzicht te verschaffen met betrekking tot dit specifieke thema doet de RvA overigens niet voor het eerst. ,,Ook in het advies van 14 augustus 2023 (met kenmerk RvA no. RA/16-23-LV) over de ontwerpbegroting 2024 (pagina’s 9 en 10) heeft de Raad aangedrongen om concreter aan te geven binnen welk tijdsbestek de benodigde maatregelen genomen moeten worden om deze status wederom te krijgen”, zo is te lezen in het jongste advies van de Raad.

Een andere zorg, op het gebied van luchtvaart, die de RvC uit, is dat in de memorie van toelichting staat dat het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) nog niet is gelukt om voldoende middelen op de begroting te hebben voor het in dienstnemen van fte’s (fulltime-equivalent) die noodzakelijk zijn voor de audits van de International Civil Aviation Organisation (Icao) en de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA).

,,De Raad vindt dit zorgelijk gezien het belang van een continue luchtverbinding met andere landen voor onze economie, in dit geval voor het toerisme, thans de belangrijkste economische pijler en vraagt uw bijzondere aandacht hiervoor”, aldus de RvC hierover.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.