Uitbreiding met Dream Hub aangekondigd

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het EducationUSA Advising Center, gevestigd aan het Molenplein in Otrobanda, bestond donderdag precies een jaar. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd tevens aangekondigd dat het centrum, dat het resultaat is van een nauwe samenwerking tussen het Amerikaanse consulaat, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) en de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC), gaat uitbreiden met een zogeheten Dream Hub.

F09 EducationUSA 1Sinds de oprichting vorig jaar fungeert het centrum als een gratis informatiebron voor studenten, ouders en docenten over studiemogelijkheden aan onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten.

In een persbericht van het consulaat wordt uitgelegd: ,,EducationUSA stelt studenten in staat om hun dromen te verwezenlijken en hoger onderwijs te volgen in de Verenigde Staten door hen de tools en middelen te bieden die ze nodig hebben om hun opties te verkennen. Met een fulltime adviseur bij de hand krijgen studenten persoonlijke begeleiding en toegang tot informatie van onschatbare waarde over academische programma’s, beurzen, visumaanvraagprocedures en nog veel meer.”

De Dream Hub die deze week werd aangekondigd, moet een uitnodigende ruimte worden, waar studenten toegang hebben tot computers en online bronnen om zelfstandig onderzoek te doen naar Amerikaanse universiteiten en de weg naar het verwezenlijken van hun onderwijsdroom.

,,De Dream Hub heeft een ontspannen lounge waar studenten en hun familie kunnen samenkomen om hun dromen, plannen en successen te delen en zo van elkaar te leren. De nieuwe hub zal een gemeenschapsgevoel creëren voor studenten, ouders, docenten en bestuurders die de jeugd van Curaçao willen voorzien van de middelen en mogelijkheden die ze nodig hebben om te kunnen gedijen in de wereldeconomie”, aldus het Amerikaanse consulaat.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.