In Rotterdam 26-jarige vrouw aangehouden

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat er een verdachte is aangehouden in het onderzoek naar de overleden Mike Venema.

venema,,De politie heeft op dinsdag 28 mei in een woning in Rotterdam een 26-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Mike Venema die op vrijdag 5 juli 2019 op de bodem van de Caribische Zee in een pick-up werd aangetroffen”, aldus het OM. De 53- jarige Venema woonde voor zijn vermissing in een appartement op de Anasaweg op Curaçao, maar verbleef voor zijn vermissing enige tijd in een woning op Jan Sofat (resort). OM: ,,Na uitgebreid onderzoek gaat de politie uit van een misdrijf. Na overleg met de autoriteiten van Curaçao is besloten dat er gezamenlijk onderzoek wordt gedaan. De aanhouding is het resultaat van een langdurig onderzoek in nauwe samenwerking met de politie van Curaçao. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden in deze zaak niet uitgesloten.”
In de opsporingsprogramma’s Team West, Opsporing Verzocht en via sociale media is aandacht gevraagd voor deze zaak. Ook heeft de ‘Peter R. de Vries Foundation’ aandacht gevraagd voor deze zaak en een beloning uitgeloofd. Na deze oproepen kreeg de politie meerdere tips. ,,De politie werkt zeer regelmatig met landelijke en regionale omroepen op het gebied van opsporingscommunicatie. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij tips zaken op te lossen”, zo wordt gemeld.
In februari van dit jaar schreef deze krant nog dat de deadline voor de gouden tip en de beloning van 100.000 euro eind die maand zou verlopen.
Venema werd al sinds 2018 vermist. Op 14 september van dat jaar werd er bij de Curaçaose politie aangifte gedaan van zijn vermissing. Bijna een jaar later werd zijn lichaam bij ’Shut’, aan de noordkust van het eiland gevonden in een zwarte Ford Raptor pick-up die daar op de bodem werd aangetroffen. Er is gelijk uitgegaan van een misdrijf omdat Mike niet suïcidaal was en een ongeluk ook geen logische verklaring is. Zijn iPhone 5 was bovendien verdwenen. Zijn ouders hebben lange tijd in onzekerheid geleefd over wat er met hun zoon gebeurd was. Beiden zijn onlangs overleden, zonder ooit een antwoord te hebben gekregen op hun vragen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.