Meer openbare toiletten in binnenstad

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruisandro Cijntje (PNP), met in zijn portefeuille ook de toerismesector, antwoordt op Statenvragen van David Seferina (MFK) dat er twee nieuwe toerisme-gerelateerde locaties komen aan de Handelskade, te weten een kantoor van de toeristenpolitie Politur en een informatiecentrum.

politurDe uitvoering is in handen van het toeristenbureau CTB.
Cijntje: ,,De veiligheidsfactor is uiterst belangrijk, daarom is er extra veiligheid en patrouilles van Politur in toeristische concentratiegebieden ingezet. De herstructurering van het Politur-korps verloopt zoals het zou moeten, met uitbreiding van het korps, zodat het een goed opgeleide en uitgeruste eenheid wordt. CTB werkt aan het openen van een nieuw Politur-kantoor aan de Handelskade om preventieve beveiliging op fietsen en segways te verzorgen in onder andere Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo. CTB is in gesprek met Curaçao Ports Authority (CPA) om onze ‘informatieambassadeurs’ opnieuw te introduceren in het stadscentrum, om toeristen beter te begeleiden”, aldus de minister verder.
CTB werkt dus aan een nieuw toeristisch informatiecentrum aan de Handelskade om betere en actuele informatie aan toeristen te geven, bijvoorbeeld over wat ze kunnen doen in het stadscentrum en op Curaçao, zo geeft de minister aan.
Hij antwoordt ook op vragen over de openbare toiletten, Cijntje: ,,Momenteel zijn er verschillende openbare toiletten beschikbaar. Ze worden beheerd door verschillende organisaties. Via CTB zullen er nieuwe toiletlocaties komen, één in Punda en twee in Otrobanda, vanwege het grote aantal toeristen. Er zal gewerkt worden aan het beter zichtbaar maken van de borden die de toiletten aangeven.”
Voor wat betreft de kwaliteit en het professionalisme in de transportsector, stimuleert CTB trainingscursussen voor zestig taxichauffeurs samen met het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.