Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Achttien cursisten hebben een certificaat behaald en mogen zich nu met trots toeristengids noemen. De cursus is onderdeel van het opleidingsprogramma voor de toeristenindustrie.

Toeristengidsen2De deelnemers kregen in een intensieve spoedcursus basiskennis op theoretisch en praktisch gebied. De certificaten zijn uitgereikt door sectordirecteur Economische Ontwikkeling en Innovatie, Zulaika Mook, namens minister Ruisandro Cijntje (PNP). De ceremonie werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van de Tula Museum Foundation, voorzitter Shurbey Alberto en Jeanne Henriquez, die de cursus heeft ontwikkeld. Degenen die de cursus hebben voltooid, werken nu bij verschillende musea en toeristische attracties op Bándabou.
De cursus toeristengids bestond uit drie maanden intensieve training en omvatte zes modules: geschiedenis en cultuur van Curaçao, de toeristenindustrie, klantenservice, culinair erfgoed, vertelpraktijk, natuurgidsen en wandelen en de module historisch leiderschap en cultuur. Daarnaast is de training ‘persoonlijke empowerment’ voltooid, gericht op het ontwikkelen van interpersoonlijke vaardigheden. Tijdens het programma woonde de groep ook een informatiesessie bij van de Curaçao Tourist Board (CTB) om op de hoogte te blijven van aspecten met betrekking tot marketing, verblijfstoerismestatistieken en de ontwikkeling van het toeristisch product van Curaçao.
Het opleidingsprogramma wordt beheerd door MEO en CTB in nauwe samenwerking met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) en partners uit de private sector.

Op het buitenterras van Landhuis Knip waar Museum Tula gevestigd is werden de certificaten uitgereikt. Foto CTB


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.