Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft afgezien van de vangactie, na de negatieve publiciteit, zo blijkt uit een schrijven van de Nederlandse demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Piet Adema (ChristenUnie).

vangactieDe brief is gericht aan de vaste commissie LNV in de Tweede Kamer die hem op 27 september van dit jaar vroeg om een reactie te geven op de ontvangen petitie ‘Stop het doden van honden en katten op Curaçao’. ,,Er is naar aanleiding van het verzoek van de Kamer ambtelijk contact geweest met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) op Curaçao. Hierbij is geïnformeerd naar de vangactie en het dierenleed waarover in de petitie geschreven is. Uit dit contact blijkt dat de Stichting Dierenbescherming Curaçao uiteindelijk heeft afgezien van de vangactie, na de negatieve publiciteit en het contact met het Curaçaose ministerie van GMN”, aldus Adema.
De Nederlandse minister stelt wel voorop dat Curaçao over het eigen dierenwelzijnsbeleid gaat en dat vragen over dit beleid in principe aan de overheid van Curaçao moeten worden gesteld. ,,Dat laat natuurlijk onverlet dat ik de petitie heb gelezen. In die petitie lees ik dat op Curaçao vele zwerfhonden en -katten op een nare manier zouden worden gedood. Dit gaat mij als minister van LNV vanzelfsprekend aan het hart”, zo voegt hij eraan toe. En de minister heeft niet alleen zijn oren laten hangen naar de dierenorganisaties op het eiland maar ook naar de overheidsinstellingen en stelt: ,,Door het ministerie op Curaçao is aangegeven dat de Veterinaire Dienst van Curaçao in goed contact staat en een goede samenwerking heeft met dierenwelzijnsorganisaties aldaar. Ook stellen zij dat euthanasie van honden alleen plaatsvindt wanneer de dieren ernstig ziek zijn en euthanasie de enige oplossing is.”

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.