Succesvolle luchtvaartconferentie eindigt met demonstratie

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De luchtvaartconferentie ‘Flight to the Future’, georganiseerd door de Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA) en gehost door Curaçao Airport Partners (CAP), is succesvol verlopen.

bloedspoedHet evenement begon zondagavond met een receptie en eindigde woensdag met een persconferentie en een indrukwekkende demonstratie van een bloedplasmatransport per drone.
Jonny Andersen, ceo van CAP, uitte zijn tevredenheid over het evenement: ,,We hebben de eindeloze mogelijkheden besproken en getoond. Innovatie is onmisbaar en we zullen hier in onze dagelijkse bedrijfsvoering mee doorgaan.” Hij benadrukte dat het evenement was gecreëerd door en voor experts in de industrie, gericht op onderwerpen die hoog op de agenda’s staan.
Tijdens de conferentie konden deelnemers diverse sessies bijwonen met lokale en internationale spelers in de luchtvaart. JetBlue, KLM en TUI - internationale partnermaatschappijen - deelden hun toekomstvisies in een paneldiscussie onder leiding van een IATA-vertegenwoordiger. Er waren ook discussies met vliegtuigfabrikanten Unified International, Ampaire en Surf Air, gericht op hun ontwikkelingsafdeling en de bijbehorende operaties.
Een presentatie en daaropvolgende Q&A-sessie behandelden de resultaten van een uitgevoerd onderzoek naar de luchtvaartverbindingen tussen de eilanden in het Nederlands Caribisch gebied, een prioriteit voor de zes lid-eilanden van DCCA.
Financiële experts van gerenommeerde organisaties, waaronder Rijksdienst Caribisch Nederland, MCB en The Curaçao Financial Group, bespraken de financiële uitdagingen waarmee luchthavenexploitanten te maken hebben.
Op de persconferentie woensdag gaven de ceo's een samenvatting van het evenement en deelden ze hun persoonlijke indrukken.
Tot slot was er een demonstratie van bloedplasmatransport via een drone. Deze steeg op in Otrobanda, vervoerde bloedplasma naar het Jet Centre Curaçao op de luchthaven, waar het werd overhandigd aan vertegenwoordigers van Fundashon Mariadal Bonaire. Deze demonstratie illustreerde de mogelijkheden van innovatie in de luchtvaart, met potentieel levensreddende toepassingen in de gezondheidsindustrie van de regio.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.