Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het jaarlijkse Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) wordt dit jaar vervangen door de Filmdagen. Dat meldt organisator Fundashon Bon Intenshon.

CIFFRVan 21 tot en met 23 april worden er twaalf filmhuisfilms vertoond in The Movies Otrobanda.
Eind vorig jaar zegde het International Film Festival Rotterdam (IFFR) eenzijdig het sponsorcontract met Fundashon Bon Intenshon op. Daarmee kwam er een einde aan een samenwerking van ruim 10 jaar. De eerste editie van het IFFR-zusterfestival vond in 2012 plaats. Vanwege de pandemie werd de 2020 editie geannuleerd. Sindsdien is het filmfestival niet meer gehouden. Na intern overleg is de stichting van Gregory Elias tot de slotsom gekomen dat nog een jaar zonder een filmfestival geen optie was.
,,Het was echter, mede gelet op de nog resterende maanden, onmogelijk om een compleet filmfestival te organiseren met een volledig randprogramma bestaande uit competities, masterclass, workshops en educatievoorstellingen”, schrijft de stichting in een persbericht.
,,Teneinde een brug te slaan naar een volledig festival in 2024, met wellicht nieuwe partner(s), is besloten bovengenoemde filmdagen te organiseren.”
Fundashon Bon Intenshon hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wensen van de vele filmliefhebbers die het eiland telt. Vanaf eind deze maand zal in alle zalen van The Movies Otrobanda en Punda de CIFF Film Days trailer gedraaid worden.
Nadere informatie met betrekking tot het volledige programma, tijden en start van de kaartverkoop voor de filmdagen zal gedurende de eerste week van april verstrekt worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.