Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voetbalbond FFK heeft Remko Bicentini aangetrokken als bondscoach van de Curaçaose selectie. Bicentini gaat ‘per direct’ aan de slag met de missie om Curaçao naar het WK 2026 te brengen.

F02 Remko Bicentini 2Daarover hebben verschillende Nederlandse media gisteren bericht. De naam van Bicentini ging direct rond na het vertrek van Art Langeler begin deze maand. FFK besluit niet verder te gaan met Langeler, die ook een functie heeft in de jeugdopleiding van FC Groningen. Technisch adviseur Guus Hiddink kiest er zelf voor om te stoppen. Dan al laat FFK weten met een andere trainer koers te willen zetten richting het Wereldkampioenschap van 2026.

Dat is dus Remko Bicentini (54) die van 2016 tot en met 2020 ook al bondscoach was van Curaçao. Onder leiding van de voormalig profvoetballer van Curaçaose afkomst klom de selectie flink op de Fifa-lijst en plaatste zich drie keer voor de Gold-Cup, aldus een bericht op de website van Voetbal International (VI). Bicentini moest in augustus 2020, na vier jaar, onverwacht plaats maken voor de Nederlandse toptrainer Hiddink en was de afgelopen twee jaar assistent-bondscoach van Canada. De Canadese selectie heeft zich, anders dan Curaçao, wel geplaatst voor het WK dit jaar november in Qatar.
In het artikel op de website van VI zegt Bicentini zich vereerd te voelen dat zijn eiland hem heeft benaderd ‘om het weer te gaan doen als bondscoach’. ,,Ik heb hier een langere periode met veel plezier en succes mogen werken.” VI citeert ook FFK-voorzitter Ramiro Griffith. Griffith ziet de aanstelling van Bicentini als een belangrijke stap naar meer structuur in de voetbalorganisatie van het eiland. ,,We zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan en hebben meerdere goede trainers gesproken”, zegt Griffith. ,,We denken met Remko de juiste bondscoach te hebben gevonden.”

Curaçao staat als nummer 84 op de wereldranglijst van 23 juni dit jaar van de internationale voetbalbond Fifa. Op de Fifa-lijst staan in totaal 211 landen. Het Wereldkampioenschap voetbal wordt in 2026 gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De drie landen organiseren het WK gezamenlijk.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).