Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Agrarisch en Visserijbeheer (AVB), voorheen Dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft aangekondigd dat per 1 september 2022 iedereen die de vissershaven bij Caracasbaai wil betreden, een identificatiepas nodig heeft.

F03 IDplicht vissershaven Caracasbaai,,AVB is sinds vier maanden bezig met een reorganisatie en heeft alle booteigenaren die een contract hebben met AVB voorzien van deze pasjes. Deze identificatieplicht geldt overigens niet alleen voor de booteigenaren maar voor iedereen die het terrein wil betreden. Deze regel geldt bijvoorbeeld dus ook voor de bemanning en monteurs. Voor diegenen die geen pas hebben, bestaat de mogelijkheid een dagpas aan te vragen bij de portier.

Verder hebben alle booteigenaren van de commerciële en pleziervaartuigen enige tijd geleden een schrijven ontvangen met het verzoek hun boot te verwijderen. Indien zij hier geen gehoor aan geven, zal AVB de vaartuigen weghalen en komen de kosten die hiermee gemoeid zijn voor de eigenaar. De haven is alleen bestemd voor vissers en telt ongeveer tachtig tot vierentachtig ligplaatsen. Vanuit AVB willen wij op deze manier de vissers maximaal faciliteren door hen betaalbare en veilige ligplaatsen te bieden. De visserij is voor Curaçao enorm belangrijk, dit stukje lokale productie draagt bij aan onder ander voedselzekerheid”, aldus sectorhoofd Frensel Marchena van AVB.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.