Rotaract, Dolfijn FM en Children’s Museum Curaçao: Danki!

Van onze redactie
Willemstad - De vijftiende editie van ‘Ieder Kind een Kerstcadeau’ heeft dit jaar een record verbroken. Nog nooit in het vijftienjarig bestaan van de actie werden er zoveel cadeautjes opgehaald dan tijdens de afgelopen editie.


cadeausMet behulp van particulieren en bedrijven werden er maar liefst 6.748 cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeautje zouden krijgen deze kerst. Op het moment van schrijven zijn er al 5.886 cadeautjes gedistribueerd onder 101 hulporganisaties.
,,Dat betekent dat al ruim 5.886 kinderen een kerstcadeau hebben ontvangen die dat normaal gesproken niet zouden krijgen. De andere helft wordt de komende dagen verdeeld onder hulporganisaties en in de wijken waar de hulp hard nodig is”, aldus de organisatie.
Rotaract heeft de contacten met deze organisaties en werkt daarbij onder andere samen met het Korps Politie Curaçao om de cadeaus te bezorgen bij de gezinnen. Van woensdag 9 tot en met woensdag 16 december werd er door Dolfijn FM live uitgezonden vanuit het Children’s Museum Curaçao.
Bij aanvang van de actie waren de samenwerkende organisaties nog nerveus: zouden er wel cadeautjes worden gebracht, terwijl het eiland hard is geraakt door de coronacrisis? ,,Het tegenovergestelde bleek waar. Curaçao heeft wederom laten zien een groot hart te hebben en klaar te staan voor elkaar.”
Een veel gehoorde boodschap van particulieren en bedrijven: ,,Juist tijdens deze coronacrisis wil ik mijn steentje bijdragen”. En dat ging vaak gepaard met bijzondere, mooie en emotionele verhalen.
Kristy Senior van Rotaract kijkt met een goed gevoel terug op de actie: ,,Het is fantastisch dat heel Curaçao zich heeft ingezet voor ieder kind op Curaçao. We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties en zorgen dat ze op de juiste plek terechtkomen.”
Stationmanager van Dolfijn FM, José de Bruin: ,,Het is hartverwarmend om te zien als er een cadeau wordt gebracht door een kind, voor een ander kind”. Precies de reden voor het kindermuseum om zich bij de actie aan te sluiten. Esther Pijl van het Children’s Museum Curaçao: ,,Dit sluit exact aan bij onze doelstelling om kinderen al op vroege leeftijd te leren iets goeds bij te dragen.”

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).