Van een onzer verslaggevers
Ocala - Het 8U Machine Pitch-team van Curaçao heeft geschiedenis geschreven door wereldkampioen te worden in de Cal Ripken World Series in het Amerikaanse stadje Ocala (Florida). De jonge honkballers onder acht jaar versloegen de spelers van Starke-Bradford met 9-8.

F01 Cur World Champions 1I’dior Ignacio werd uitgeroepen tot de beste speler van de wedstrijd. De Curaçaose selectie is naar de wereldtitel geleid door manager Ryan Ilario en coaches Jermaine Esprit, Timothy Juliana en Jair Quant.

Volgens de teamleiding lieten de sporters hun uitzonderlijke vaardigheden en veerkracht zien door slechts één wedstrijd te verliezen in het hele toernooi, wat getuigt van hun toewijding en teamwork. ,,De weg naar de wereldtitel was een intense krachtmeting, maar het Curaçao-team bleef gefocust en vastberaden. Hun historische overwinning is niet alleen een triomf voor het team, maar ook een trots moment voor het hele land Curaçao.”

Volgens de coaches is de ervaring die deze jonge spelers hebben opgedaan van onschatbare waarde. ,,Door te strijden op een internationaal podium hebben ze geleerd hoe belangrijk teamwork, doorzettingsvermogen en sportiviteit zijn. Dit toernooi bood hun een unieke kans om te groeien, zowel als atleten als individuen, en ze hebben ongetwijfeld herinneringen voor het leven gemaakt.”

F01 Cur World Champions 2 cropDe Cal Ripken 8U World Series is op 1 augustus gestart en duurde tot afgelopen weekend. Deze divisie valt onder de Babe Ruth League die voor honkballers van 4 tot en met 18 jaar is.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.