Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom/Oranjestad - Saba, St. Eustatius en Sint Maarten bereiden zich voor op de komst van een tropische golf die zich aan het versterken is boven de Atlantische Oceaan. Er wordt voorspeld dat deze ‘tropical wave’ invloed zal hebben op de eilanden vanaf vandaag laat tot woensdag.

F09 SXM Tropische golfDe scholen op Sint Maarten zijn tot nader order dicht. Dat heeft de minister van Onderwijs Lyndon Lewis besloten. Hierdoor kan het schoolpersoneel vandaag de faciliteiten extra beveiligen tegen het noodweer.

Het meest intense weer wordt op dinsdag verwacht. De depressie, die 70 procent kans heeft uit te groeien tot een tropische cycloon, zal naar verwachting periodes met zware regen- en onweersbuien brengen en windsnelheden van 32-40 kilometer per uur (20-25 mijl per uur) met windstoten tot mogelijk 56-80 km/u (35-50 mijl/u).

Het Openbaar Lichaam Saba (OLS) roept de bevolking op zich voor te bereiden op tropische stormomstandigheden. ,,Zorg ervoor dat je eigendom veilig is en verwijder alle objecten die gevaarlijk kunnen worden bij harde wind of door snel bewegend water kunnen worden meegenomen. Vergeet je vuilnisbakken niet veilig te stellen. Wees voorzichtig op wegen: als je toch op de weg moet zijn, rijd dan voorzichtig en wees alert voor snel bewegend water, rotsvallen of modderstromen”, aldus het OLS. Ook wordt aangeraden om de stekker van elektronische apparaten uit het stopcontact te trekken om ze te beschermen tegen potentiële blikseminslagen.

Premier Luc Mercelina van Sint Maarten heeft een beroep gedaan op alle politieke partijen om hun verantwoordelijkheid te nemen door politieke reclameborden en andere spullen van de openbare weg en andere gebieden te verwijderen. Ook commerciële bedrijven wordt verzocht hetzelfde te doen. Deze maatregel is bedoeld om de openbare veiligheid te waarborgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.