Na selectie ‘preferred bidder’ eind februari ondertekening contract

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor de overname en exploitatie van de Isla-raffinaderij, de Curaçao Refinery Utilities (CRU) en de olieterminal bij Bullenbaai zijn afgelopen vrijdag drie aanbiedingen ontvangen.

F03 Offertes IslaIsla,,Die worden nu geanalyseerd”, laat overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) weten. Op 11 december maakte RdK bekend dat de uiterste datum voor het indienen van de offertes - de zogeheten ‘binding proposal’ - met een week was verschoven naar 18 december.

Wat nu aan aanbiedingen is ontvangen geldt dus niet langer als ‘non binding’, een offerte zonder verplichtingen. Het houdt in dat alle drie een serieus bod hebben gedaan met als doel de Curaçaose raffinaderij over te nemen en nieuw leven in te blazen.

RdK en de speciaal daarvoor opgezette Projectmanagementorganisatie (PMO) moeten nu, bijgestaan door het gespecialiseerde adviesbureau IHS Markit in Houston, na onderzoek van de voorliggende voorstellen een selectie maken en een ‘preferred bidder’ aanwijzen.

Dat zal, zo verneemt het Antilliaans Dagblad, op 31 december gebeuren. Spoedig daarna, vermoedelijk maandag 4 januari, beginnen de daadwerkelijke onderhandelingen met als doel om eind februari 2021 een definitieve overeenkomst te ondertekenen.

De opties voor de ‘soort’ herstart van de Isla-raffinaderij binnen het ‘Project Arawak’, zoals de zoektocht naar een nieuwe exploitant is gedoopt, zijn breed en divers, om daarmee de kans op slagen te vergroten. Het kan gaan om een lease, een joint venture, verkoop of zogeheten tolling agreement. Zelfs een combinatie van deze vier behoort tot de mogelijkheden. Aldus een eerder ministerraadbesluit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).