Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens een controle vrijdagavond bij Royal Marina in Piscadera ontdekte het controleteam van de politie dat het etablissement open was zonder vergunning en dat de gasten - rond de 100 personen - alcohol dronken. Omdat er te weinig mankracht was en de situatie er enigszins uit de hand liep, heeft de politie na evaluatie van het incident besloten tot meer blauw op straat in de avonduren.

F blauw straatIn een verslag schrijft de politie dat het voor het team moeilijk was om alle gasten een formele waarschuwing/boete te geven. De eigenaar van de gelegenheid heeft een ‘fikse’ boete gekregen en het etablissement is per direct gesloten.

Minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie was die avond mee op patrouille en hij gaf in een live video-boodschap op sociale media ook een toelichting erop. Door sommigen wordt verbolgen gereageerd op de verklaring dat niet iedereen op de bon geslingerd kon worden omdat het om te veel overtreders zou gaan. Deze groep krijgt nog een 'kans', maar dit moet als voorbeeld gelden hoe het niet moet.

Reagerend op berichten op sociale media legt het Korps Politie Curaçao (KPC) in een persbericht nog eens uit wat er gebeurd is: ,,De lokaliteit heeft een groot open terrein. Bij aankomst sloegen mensen op de vlucht in hun auto. Dat hebben we weten te voorkomen door de hoofdingang af te sluiten. Terwijl binnen aan de eigenaar een proces-verbaal werd gegeven, werden buiten auto’s gecontroleerd. Daarbij is de hulp ingeroepen van meer agenten. Dit was niet mogelijk omdat zij elders ook aan het controleren waren en daarom is alleen aan enkele bezoekers een proces-verbaal gegeven en is uiteindelijk de rest met een waarschuwing naar buiten gelaten.”

Op vrijdag en zaterdag zijn in totaal twaalf gelegenheden gecontroleerd door de politie en controleurs van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) op overtredingen, waarbij besloten werd om zes gelegenheden te sluiten, twee een proces-verbaal te geven en vier eigenaren een boete. Nog eens negen processen-verbaal zijn op zaterdag uitgedeeld aan personen die zich niet hielden aan de avondklok. Het ging om chauffeurs en bijrijders in auto’s op de Presidente Romulo Betancour Boulevard en de Nijlweg. Bij de etablissementen bestonden de overtredingen onder andere uit de verkoop van alcohol, het zonder vergunning open zijn, samenscholing van mensen, harde muziek en het zich niet houden aan de sluitingstijd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).