Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Cultuurminister Marilyn Alcalá-Wallé gaat met de directie van Aqualectra onderhandelen over overname van de gebouwen bij het Riffort ten behoeve van de nieuwe schouwburg. De minister heeft hiertoe mandaat gekregen van de Raad van Ministers.


schouwburgMinister Alcalá-Wallé beschouwt de locatie bij het Renaissance, op een steenworp afstand van het ter ziele gegane en gesloopte theater Westend, als een ideale plek voor een nieuw nationaal theater en opvolger van het roemruchte Sentro Pro Arte. Een historisch belangrijke plek, centraal gelegen, gemakkelijk toegankelijk en met ruime parkeergelegenheid, zo geeft de minister aan. 
Achter de kantoorgebouwen van Aqualectra bevindt zich de vrij toegankelijke parkeergarage van het Renaissance Resort & Casino, aan de overzijde bij het voormalige politiebureau is er parkeergelegenheid en naast de kantoren van Stichting Studiefinanciering nabij het busstation bevindt zich een groot parkeerterrein. De nabijheid van het Riffort is ook een pluspunt, vanwege de restaurants, bars en winkels die er gehuisvest zijn, aldus de minister.
Niettemin, het is een van de locaties die Alcalá-Wallé op het oog heeft. ,,Ik heb op 28 maart jongstleden van de Raad van Ministers mandaat gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor ons nieuwe theater en alle mogelijkheden te onderzoeken. Wat vast staat, is dat de schouwburg in het centrum van Willemstad komt. In Punda of in Otrobanda.” 
Op dienstreis in Nederland heeft Alcalá-Wallé diverse theaters bezocht en gezien dat Nederlandse theaters tegenwoordig meerdere functies hebben om minder subsidieafhankelijk te zijn en om extra inkomsten te kunnen genereren. ,,Eenzelfde formule zal ook van toepassing zijn op onze schouwburg”, zegt de minister. ,,Ik zie een theater voor me dat multifunctioneel is, waar ook tentoonstellingen plaatsvinden, evenementen worden georganiseerd, zalen kunnen worden gehuurd, voor vergaderingen bijvoorbeeld, en waar je na de voorstelling nog wat kunt drinken in gezelschap. Een restaurantfunctie is onontbeerlijk.”  
Eind juni wil de minister de zoektocht naar de ideale locatie voor de schouwburg en de onderhandelingen hebben voltooid, om de Raad van Ministers dé plek te presenteren. ,,En dan naar de tekentafel.” De overheid wil het nieuwe nationaal theater in drie jaar tijd gerealiseerd zien, liefst nog voor het eind van 2020. En de minister, welke show hoopt zij daar te zien? Alcalá-Wallé, beslist: ,,Andrea Bocelli.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).