Plastic zak in de ban

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Statenfractie van de MAN heeft gisteren een initiatiefwetsvoorstel ingediend dat een einde moet maken aan het gebruik van plastic boodschappentasjes.

plasticzakken

Het voorstel komt van Statenlid Giselle Mc William. De gehele fractie van de MAN steunt het voorstel om de Warenlandsverordening zodanig te veranderen, dat deze een verbod op het gebruik van plastic zakken inhoudt. Dit om te voorkomen dat de tasjes als zwerfvuil langs de straat eindigen, het landschap vervuilen en tot in zee waaien, waar deze een gevaar vormen voor het onderwaterleven. Een aantal supermarkten geeft al het goede voorbeeld door klanten duurzame boodschappentassen te verkopen, zo merkt de MAN-fractie op. ,,Om deze ‘good practice’ uit te breiden naar alle supermarkten en toko’s, is het nodig dit bij wet te regelen.” Het initiatiefwetsvoorstel behelst ook een verbod op het gebruik van foambakken voor afhaalmaaltijden en foambekers. In 2008 probeerde Humprey Davelaar als gedeputeerde namens de PNP reeds een wet te introduceren om het gebruik van plastic aan banden te leggen. De MAN-fractie heeft goede hoop dat het voorstel het deze keer wel haalt. Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer (PIN) heeft toegezegd de initiatiefwet te steunen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.