Van onze correspondent
Utrecht - Het meest besproken land op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht dat zelf niet aanwezig was: Sint Maarten.

ctbbeurs
Op de traditionele vakdag - de beurs gaat vandaag open voor het publiek - kregen de wel aanwezige vertegenwoordigers van Sint Eustatius en Saba geregeld de vraag waar de stand van hun buureiland Sint Maarten te vinden was. Begrip dat het door orkaan Irma verwoeste eiland een jaartje overslaat was er alom, maar over de vraag of dat ook verstandig is waren de meningen verdeeld.
Ook het Arubaanse toeristenbureau schitterde door afwezigheid, maar dat heeft enkele jaren geleden weloverwogen besloten de vakantiebeurs voortaan links te laten liggen. De circa honderdduizend bezoekers behoren niet tot de doelgroep van Aruba, dat zich meer richt op reizigers met een dikke portemonnee.
De toeristenbureaus van Curaçao en Bonaire halen hun neus er niet voor op. Curaçao blijft met zijn uit gekleurde geveltjes bestaande stand een vrolijke blikvanger. Avila Beach, Lions Dive en Morena Resort presenteerden zich in een aparte stand onder het motto ‘De parels van Curaçao’. De inbreng van het Caribisch deel van het Koninkrijk bleef verder beperkt tot Van der Valk met zijn hotels op Curaçao en Bonaire en Hillside Apartments Bonaire.
Van het eens zo dominant aanwezige Caribbean Village is nog maar weinig over. Vooral touroperators en individuele accommodaties hebben hun marketingactiviteiten verlegd naar het internet. De Vakantiebeurs duurt tot en met zondag.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).