Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Morgen gaat op Aruba het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) van start waarbij delegaties van de verschillende parlementen bij elkaar komen om te discussiëren over verschillende onderwerpen van gemeenschappelijk belang.

irma2

Belangrijke thema’s van deze bijeenkomst zullen zijn de gevolgen voor de Bovenwindse Eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba van orkaan Irma en de situatie in Venezuela. De voorzitter van het comité voor Koninkrijksrelaties in de Staten van Sint Maarten, Perry Geerlings, zal een voordracht houden over de nasleep van orkaan Irma waarbij vooral ingegaan wordt op de economische, medische, sociale, financiële en politieke gevolgen en de effecten op het milieu.
Y. Nicolaas zal een presentatie houden over de situatie in Venezuela. Andere onderwerpen die besproken zullen worden zijn duurzaamheid, de Sustainable Development Goals (SDG’s) en klimaat.
Het Ipko staat dit keer onder voorzitterschap van de Statenvoorzitter van Aruba, Juan Thijsen. Naast verschillende lezingen en presentaties zoals ook nog van de Curaçaose Annemarie Marchena-Slot van de University of Curaçao (UoC) over duurzame penitentiaire instellingen, zullen er ook werkbezoeken worden afgelegd aan het Arubaanse Water- en Energiebedrijf (WEB), het Aruba Microalgae Pilot Plan bij de Refinería di Aruba en het Dr. Horacio E. Oduber Hospital.
Op 11 januari eindigt het Ipko met een persconferentie waar de vier delegaties uit Nederland, Curaçao, Sint Maarten en Aruba de afsprakenlijst zullen doornemen en presenteren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).