Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Adventure of the Seas meerde gisteren als eerste schip af aan de nieuwe megapier: de Tulapier.

Tulapier1eschip

Met de bouw van de nieuwe megapier draagt Curaçao Ports Authority (CPA) bij aan de ontwikkeling van de lokale economie door de capaciteit te verhogen van zowel het aantal schepen als het aantal toeristen. Op dit moment verwelkomt Curaçao jaarlijks rond de 600.000 cruisetoeristen en met de ingebruikname van de Tulapier is het doel de één miljoen toeristen te halen.
Het gemiddelde bestedingsbedrag ligt momenteel op ongeveer 75 dollar. Ook dit moet omhoog, vindt CPA. Samen met de Curaçao Tourist Board (CTB), handelaren, Downtown Management Organization, Plataforma Otrobanda, touroperators, taxichauffeurs en andere belanghebbenden wil CPA proberen het gemiddelde bestedingsbedrag op te schroeven tot 100 dollar. ,,Zo kan de directe bijdrage van de cruisesector oplopen tot 100 miljoen dollar per jaar.”
Nu de pier klaar is om schepen te ontvangen, gaat CPA door met het logistieke deel op het land. Ook gaat het werk door om de eerste megapier te versterken en enkele aanvullende meerpalen aan te leggen om in de toekomst grotere schepen te kunnen ontvangen. De volgende fase van dit project is de ontwikkeling van het Rifgebied.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).