Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De ministers van Gezondheid van Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben een akkoord met elkaar gesloten tijdens een tweedaagse conferentie.

 

akkoordgezond

Dat is gisteren bekendgemaakt. Minister Alex Schwengle van Aruba, Suzy Camelia-Römer van Curaçao en Emil Lee van Sint Maarten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van neonatale intensive care, radiologie, training en uitwisseling. De drie landen gaan ook samenwerken op het gebied van kwaliteit en veiligheid, protocol, wetgeving en logistiek. De landen hebben een akkoord bereikt over de aanschaf van werkmateriaal, software, medische verzekering, farmaceutische producten en inspectie. Met een gezamenlijke inkoop kunnen de landen tot betere prijsafspraken komen. Om de zorg snel te verbeteren, wordt er binnen twee weken na het tekenen van het akkoord een werkgroep onder voorzitterschap van Curaçao geïnstalleerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.