Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De ministers van Gezondheid van Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben een akkoord met elkaar gesloten tijdens een tweedaagse conferentie.

 

akkoordgezond

Dat is gisteren bekendgemaakt. Minister Alex Schwengle van Aruba, Suzy Camelia-Römer van Curaçao en Emil Lee van Sint Maarten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van neonatale intensive care, radiologie, training en uitwisseling. De drie landen gaan ook samenwerken op het gebied van kwaliteit en veiligheid, protocol, wetgeving en logistiek. De landen hebben een akkoord bereikt over de aanschaf van werkmateriaal, software, medische verzekering, farmaceutische producten en inspectie. Met een gezamenlijke inkoop kunnen de landen tot betere prijsafspraken komen. Om de zorg snel te verbeteren, wordt er binnen twee weken na het tekenen van het akkoord een werkgroep onder voorzitterschap van Curaçao geïnstalleerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).