Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het zika-virus, dat zeer schadelijk kan zijn voor ongeboren kinderen, maakt wellicht een comeback.

zikaDe World Health Organization (WHO) heeft recentelijk een lijst van landen met (her)introductie en lopende transmissie opgesteld. Op deze lijst staan Bonaire, Sint-Maarten, Aruba en Curaçao. Het enige Caribische land dat niet op de lijst staat is Saint Barthélemy. 

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) geeft aan dat er een ‘Alert Level 2; Practice Enhanced Precautions’ geldt. CDC waarschuwt dat zwangere vrouwen beter niet naar Curaçao kunnen reizen. De kans op ernstige aangeboren afwijkingen is namelijk door het virus twintig keer hoger. Bij vrouwen die zwanger willen worden, wordt gewaarschuwd dat zij na terugkomst uit een ‘zika-gebied’ acht weken lang een voorbehoedsmiddel moeten gebruiken. En hun partner moet voor een periode van zes maanden condooms gebruiken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).