Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met een mars door Montaña heeft het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC) de korpsverjaardag gevierd, waarbij ook 14 nieuwe korpsleden hun felbegeerde baret kregen nu zij de opleiding met succes hebben afgerond.


vkcDaar is een heel traject aan voorafgegaan, zo legt Martin den Dulk van de VKC nader uit. Ten eerste is er een streng selectieproces, waarna de opleiding start en sommigen dan alsnog afvallen omdat het vaak te zwaar is of moeilijk te combineren valt met werk en sociaal leven. Alle VKC-ers doen het werk namelijk op vrijwillige basis, met vaak een vaste baan, familie en sociaal leven ernaast. Het proces begon 18 maanden geleden met de aanmelding van 167 geïnteresseerden. ,,Daarvan vallen dan al velen af die of te jong of te oud zijn of geen minimale mbo-opleiding hebben”, zo legt Den Dulk uit. ,,Daarna komt er een sportkeuring en een medische keuring, waarna weer enkelen afvallen. Bij degenen die overblijven wordt een antecedentenonderzoek gedaan, gevolgd door een interview en een bezoek aan huis. De laatste stap is een psychologisch onderzoek. Van de 167 bleven er uiteindelijk 28 over en slaagden er onlangs 14, na het lopen van een stage zonder baret. Nu hebben ze dan ook de baret ontvangen en zijn ze volwaardige VKC-ers.” Nieuw aan de verjaardag van de VKC is dat, naar het idee van een van de leden, de jaarlijkse mars niet traditiegetrouw in de stad gehouden wordt, maar elk jaar in een andere wijk. ,,Op die manier komen we ook dichter bij de mensen”, aldus Den Dulk.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.