Van onze redactie
Willemstad - Stichting Dierenhulp ziet zich genoodzaakt een aanvraagstop voor gratis sterilisaties in te voeren. Met ingang van vandaag kunnen geen nieuwe afspraken voor gratis sterilisaties meer worden gemaakt. Een uitzondering wordt gemaakt voor zwangere honden en katten, waarbij het oordeel van de dierenarts bepaalt of ingegrepen kan worden.


sterilisatie,,We hebben op dit moment een wachtlijst van ruim 3 maanden. Eigenaren van meer dan 400 dieren hebben een afspraak voor een sterilisatie gemaakt die ingepland kon worden. Een mooie ontwikkeling. Dankzij alle reclame, mond-tot-mondreclame van vrijwilligers, flyeren, enzovoort, kennen steeds meer minderbedeelde eigenaren van honden en katten het telefoonnummer van Dierenhulp, en willen zij hun dier gratis laten steriliseren. Een prima ontwikkeling omdat daarmee het besef toeneemt dat dierenleed onacceptabel is”, aldus de stichting in berichtgeving.
Stichting Dierenhulp zou graag meer sterilisaties per maand inplannen, maar hiervoor is extra geld nodig. ,,De dierenartsen kunnen het aan, er is capaciteit voor, maar het geld ontbreekt om meer dan 120 sterilisaties per maand in te kunnen plannen. We pakken het zwerfdierenprobleem op Curaçao bij de bron aan en helpen het aantal zwerfdieren op het eiland te verminderen door gratis dierensterilisaties voor de bevolking die het zelf niet kan betalen.”
De stichting doet dit al bijna 8 jaar lang met 120 gratis sterilisaties per maand, ongeveer 1.500 per jaar. De dierenartsen waarmee samengewerkt wordt, worden door de stichting betaald. De stichting zelf is volledig afhankelijk van giften, donateurs en dierenvrienden. ,,Er is geen subsidie van de overheid of een loterij. Alle medewerkers van de stichting zijn vrijwilligers. De stichting werkt op het eiland met in totaal 7 vrijwilligers en 3 dierenartspraktijken. Minder zwerfdieren is minder dierenleed. Dierenwelzijn staat gelukkig ook op de agenda van de nieuwe regering van Curaçao. Deze regering omarmt, zo wij hoorden, het ingediende wetsvoorstel voor Dierenwelzijn van Nathalie Samson Coffie, dat in samenwerking met Stichting Dierenhulp tot stand is gekomen. Deze verordening draagt zeker bij aan een diervriendelijker Curaçao. Hopelijk zal het niet al te lang meer duren voordat deze wet van kracht is.”
De stichting roept geïnteresseerden op om een donatie te doen op MCB-rekening 220.213.01, ten name van Dierenhulp. ,,De dieren op Curaçao zullen dankbaar zijn.” Het telefoonnummer van de stichting is per 1 juli weer bereikbaar.
Www.dierenhulp.nl


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).