Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er zijn volgens parlementariër Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) ernstige aanwijzingen dat er binnen de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) zaken plaatsvinden waarbij werknemers geïntimideerd worden en geld wordt misbruikt dat bestemd is voor studenten.


ssc,,Op 3 april gaf SSC publiekelijk te kennen dat er problemen waren met het betalen van studenten die in de regio gaan studeren. Daarop heb ik de minister van Financiën benaderd om de jaarrekeningen van 2010 tot 2015 van SSC naar het parlement te sturen omdat er indicaties waren dat gelden verkeerd werden gebruikt. Op Dag van de Arbeid kreeg ik een telefoontje om in te grijpen bij SSC omdat gelden systematisch verkeerd worden gebruikt”, schrijft Alcalá-Wallé.
Volgens de PAR-parlementariër schijnt het management van SSC op niet-transparante wijze benoemd te zijn, worden werknemers geïntimideerd en gedwongen buiten bestaande werkregels om te werken. ,,Op het moment dat een werknemer het management op de regels wijst, wordt de werknemer opzij gezet en ontslag aangezegd. Op 1 mei kwam mij ter ore dat een andere medewerker het SSC voor de rechter heeft gedaagd en de zaak heeft gewonnen, waarbij hij onmiddellijk weer in dienst moet worden genomen. SSC heeft met de uitspraak geweigerd de werknemer terug te nemen en prefereert de werknemer een miljoen gulden te geven om weg te blijven. Ondertussen is een veiligheidsbedrijf ingehuurd om te zorgen dat de werknemer in kwestie, die een goede reputatie heeft en een onaantastbaar traject heeft, niet op het werk verschijnt. Als SSC op deze wijze wordt geleid, is er logischerwijs geen geld voor studenten.”
De vragen die Alcalá-Wallé aan de minister stelde zijn nooit beantwoord maar er is wel meer geld naar SSC gestuurd. Ze heeft de minister nogmaals benaderd over de kwestie en een verzoek ingediend voor een onderzoek door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) naar het reilen en zeilen binnen SSC.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).