Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De nieuwe meerderheid in de Staten - bestaande uit MFK, Kòrsou di Nos Tur, PS, Movementu Progresivo en onafhankelijk Statenleden Eduard Braam en Gassan Dannawi - heeft vrijdagavond twee moties aangenomen tegen respectievelijk de ministers Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling en Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.

schotte

Met deze moties, wordt de eerdere motie van wantrouwen benadrukt.
Volgens de nieuwe meerderheid - die door oud-premier Gerrit Schotte (MFK) wordt aangevoerd - vertonen deze ministers ‘destructief gedrag en is er sprake van een wrong and strong houding, hetgeen bijdraagt aan een beleid dat niet ten behoeve is van het algemeen belang van Curaçao’.
Schotte spuwde vooral zijn gal over Rhuggenaath. Volgens de veroordeelde MFK-leider en oud-premier is PAR alle overheidsbedrijven onder het mom van ‘strategische partner’ aan het verkopen. ,,Er is een beleid in uitvoering om in recordtijd al onze overheidsbedrijven aan Nederlandse bedrijven te verkopen. Dit gebeurt zonder enige vorm van oriëntatie van wie meer zal betalen of dat de verkoop daadwerkelijk in het welzijn van het eiland dient”, aldus Schotte.
Als voorbeeld noemt hij het Marriott Hotel dat in december na verkoop werd gesloten voor renovatie, maar ook de Curaçaose Dokmaatschappij (CDM) die aan het Nederlandse scheepvaartbedrijf Damen is verkocht wordt hierbij genoemd. Luchtvaartmaatschappij Insel Air blijft niet gespaard. De regering heeft eind vorig jaar besloten om het noodlijdende bedrijf een lening te geven van 33 miljoen gulden. ,,Er is 33 miljoen gulden in een privaat bedrijf geïnvesteerd, er staat niets op papier van een bedrag dat in Venezuela wordt vastgehouden, er is een Zuid-Amerikaanse groep (Avianca Air) die al meer dan een jaar interesse toont in de overname van het bedrijf, maar er is een commissie opgericht om dit te verhinderen”, aldus Schotte.
Tot slot wordt Curaçao Ports Authority (CPA) genoemd. Volgens Schotte wil Rhuggenaath dit bedrijf aan een Nederlandse groep verkopen. ,,Dit terwijl CPA het overheidsbedrijf is dat de monopolie in de haven heeft. Deze beslissingen worden genomen terwijl deze demissionaire regering niet langer steun geniet van de meerderheid. Is dit de oplossing?” zo vraagt de MFK-leider zich af.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).