Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Steven Martina (55 jaar) is bereid om in deze ‘delicate tijden’ het lijsttrekkerschap van MAN op zich te nemen, mocht er formeel een beroep om hem worden gedaan door de partij.
martinaDat zegt hij desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad. Martina, momenteel chief executive officer van verzekeringsmaatschappij Guardian/Fatum (een topfunctie die hij zal moeten opgeven, zo beseft hij), geeft aan ‘nog weinig concreet te kunnen zeggen’ als het gaat om zijn positie op nummer 1 van de kandidatenlijst van MAN bij de verkiezingen op 28 april.
,,Ik heb het in beraad. Maar belangrijker wellicht, binnen de partij moet hierover overeenstemming zijn en daarvoor dient een proces te worden bewandeld.” Het laatste wat Martina wil is om anderen te passeren, maar dat de MAN zelf er ook van overtuigd is dat Steven Martina als lijsttrekker het beste is voor partij en het land.
,,Ons land bevindt zich momenteel in een gevoelige situatie. En ik heb altijd gezegd dat als het land een beroep op me doet, dat ik bereid moet zijn om het in ieder geval te overwegen. Het land dienen, wij zijn er van huis uit mee opgegroeid”, zegt hij, doelend op het feit dat zijn vader, Don Martina, vele jaren in het Curaçaose en Antilliaanse politieke bestuur - onder andere als premier - actief is geweest en nog altijd wordt gerespecteerd door MAN-istas én politieke tegenstanders.
Met andere woorden: als Steven Martina formeel wordt gevraagd om bij de aanstaande verkiezingen de lijst van de blauwe partij aan te voeren, is de kans groot dat hij ‘ja’ zegt.
Het is niet voor het eerst dat hij wordt genoemd als een sterke verkiezingskandidaat voor de partij die mede door zijn vader werd opgericht. ,,Ik heb altijd gezegd: never say never.” Maar nu wordt hij steeds frequenter en vooral met meer overtuiging verzocht, vooral nu grote groepen mensen zich zorgen maken over de huidige politieke situatie.
Het gaat dan overigens niet over het partijleiderschap - dat kan ook niet gezien de te korte tijd die daarvoor beschikbaar is om het partijcongres zich daarover te laten uitspreken - maar over de plek bovenaan de kandidatenlijst, die overigens al snel, namelijk op 10 maart, moet worden ingediend.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).