Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçao Surgery Group heeft afgelopen maand via de Caribbean Society of Endoscopic Surgeons (CaSES) meegedaan aan een outreach-event in het Kingston Public Hospital in Kingston, Jamaica.
operatiesVia dit soort events draagt de CaSES bij aan de kwaliteit van de laparoscopische chirurgie in de regio, door experts naar de verschillende eilanden te sturen om lokale chirurgen te helpen en te trainen in deze moderne vorm van chirurgie. Laparoscopische chirurgie zijn minimaal invasieve operaties waarbij gebruik wordt gemaakt van een camera. Het grote voordeel van deze vorm van chirurgie is dat er bijna geen littekens achterblijven en dat de patiënt vaak dezelfde of de volgende dag naar huis kan.
Patrick Fa Si Oen, hoofd van de afdeling chirurgie van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) en ceo van de Curaçao Surgery Group, alsook huidig president van de CaSES, is als expert ingevlogen en heeft daar samen met Dilip Dan van de University of the West Indies (UWI) jonge Jamaicaanse chirurgen getraind in het verrichten van laparoscopische anti-refluxchirurgie, laparoscopische liesbreukchirurgie en laparoscopische minimal access galblaaschirurgie. Daarnaast is er ook een simulatieworkshop verzorgd voor de regionale chirurgen en een symposium gehouden voor artsen en verpleging van het Jamaicaanse staatsziekenhuis.
Het Sehos is verheugd op deze manier te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de chirurgische zorg en de patiëntveiligheid in de Caribische regio, zo wordt in een persbericht aangegeven.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).