Al het nieuws

Van onze redactie

Londen - De bekende merknaam Arke gaat mogelijk verdwijnen. Volgens de Britse krant The Times wil het Duitse reisconcern TUI in twee of drie jaar stoppen met het voeren van meerdere merknamen. Het bedrijf zou op termijn alles willen onderbrengen onder de naam TUI.

TUI, dat in meerdere landen actief is, presenteert woensdag zijn halfjaarcijfers. Volgens de krant kondigt het concern dan ook een nieuwe merkenstrategie aan. Een woordvoerster van TUI Nederland wilde maandag niet op het bericht reageren.

Het bedrijf zou ook bezig zijn met het samenvoegen van zijn luchtvaartmaatschappijen Thomson Airways, TUIfly, TUIfly Nordic, Jetairfly and Arkefly. Die zijn bij elkaar goed voor een vloot van ongeveer 140 vliegtuigen. De krachtenbundeling moet een kostenbesparing opleveren van minstens 100 miljoen euro, schrijft The Times.

TUI biedt in Nederland vakanties aan onder namen als Arke, Holland International, Kras en Extravacanza. In 2013 maakte het bedrijf al bekend niet meer verder te willen met de naam Holland International.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).