Al het nieuws

New York - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag met kleine verliezen gesloten, waarmee de neergang van een dag eerder werd voortgezet. Beleggers in New York hielden opnieuw de bewegingen op de obligatiemarkt in de gaten. Verder werd vooral gewacht op een aantal macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten die later deze week naar buiten komen.

De Dow-Jonesindex noteerde bij het slot van de handel 0,2 procent lager op 18.068,23 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2099,12 punten. De door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq daalde 0,4 procent tot 4976,19 punten. 

Er was de afgelopen tijd sprake van een ware verkoopgolf op de obligatiemarkt, waardoor de rentes op Amerikaanse en Europese staatsobligaties hard opliepen. Inmiddels hebben Amerikaanse tienjaarsleningen weer wat herstel laten zien en zakte de rente wat terug.

Internetbedrijf AOL noteerde een plus van 18,6 procent. De eigenaar van onder meer het technologieblog TechCrunch en internetkrant The Huffington Post wordt voor circa 4,4 miljard dollar overgenomen door telecomconcern Verizon Communications. Het aandeel Verizon verloor 0,4 procent.

Kledingketen Gap stond 3,8 procent in het rood, na de bekendmaking van een flink gedaalde vergelijkbare winkelverkoop in april. De verkoop in winkels die minstens een jaar zijn geopend, nam met 12 procent af. Analisten hadden gemiddeld op een daling met 7 procent gerekend.

Pall steeg 19,4 procent. De producent van systemen om water en lucht te zuiveren zou dicht bij een overname van het eigen bedrijf zijn ter waarde van circa 13 miljard dollar.

Deze week komen nog gegevens over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen, de industriële productie en het consumentenvertrouwen in de VS. Ook komen nog resultaten van bedrijven als Cisco Systems, Macy's en Applied Materials.

De euro was 1,1216 dollar waard, tegen 1,1243 dollar bij het einde van de Europese handel. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent naar 60,59 dollar. Brent werd 2,8 procent duurder op 66,71 dollar.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).