Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De effectenbeurzen op Wall Street deden dinsdag een flinke stap terug. Beleggers zien tegenvallende cijfers over de Amerikaanse handelsbalans als een nieuw teken dat de Amerikaanse economie stoom verliest.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 17.928,20 punten. De brede S&P 500 ging 1,2 procent omlaag tot 2089,46 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 1,6 procent tot 4939,33 punten.

Het Amerikaanse handelstekort bleek in maart met meer dan 40 procent te zijn toegenomen tot ruim 51 miljard dollar. Het nadelig saldo van de import en export was sinds oktober 2008 niet meer zo hoog. Een sterker dan verwacht groeicijfer over de Amerikaanse dienstensector woog daar niet tegen op.

Walt Disney bracht kwartaalcijfers naar buiten waaruit bleek dat het bedrijf nog steeds flink munt weet te slaan uit het succes van de animatiefilm Frozen. Het aandeel verloor 0,2 procent maar behoorde nog altijd tot de best presterende hoofdfondsen. Bovenaan de Dow stond telefoniebedrijf Verizon met een winst van 0,6 procent.

De technologiesector was flink uit de gratie op Wall Street. Onderaan de hoofdindex stond chipmaker Intel met een verlies van 2,4 procent. Smartphonemaker Apple deed het met een min van 2,3 procent niet veel beter.

Cornflakesproducent Kellogg kwam met kwartaalcijfers die beleggers bij nader inzien niet konden bekoren. Het aandeel leverde na een aanvankelijk positieve koersreactie 1,5 procent in. De cijfers van Estée Lauder werden stukken beter ontvangen. Het cosmeticabedrijf werd 4 procent meer waard.

Telecomconcern AT&T verloor 2,4 procent. De voorgenomen overname van DirectTV (min 1,7 procent) stuit op protest van onder meer Netflix. De aanbieder van internettelevisie (plus 1,9 procent) maakte eerder met succes bezwaar tegen de fusie van Time Warner Cable met Comcast.

De euro was 1,1190 dollar waard, tegen 1,1175 dollar bij het slot van de Europese beurshandel eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,6 procent tot 60,44 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder. Een vat van 159 liter bracht 67,52 dollar op.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).