Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De gouden medaille van windsurfer Kiran Badloe tijdens de Olympische Spelen in Tokio leverde de 26-jarige Flevolander deze week een speciale huldiging op, georganiseerd door Tourism Corporation Bonaire (TCB).

bonbadloeOp donderdag 5 augustus ontving Badloe op het Olympic Festival-terrein in Scheveningen uit handen van TCB-directeur Miles Mercera een uitnodiging om Bonaire te bezoeken.
Badloe, die tussen zijn zevende en tiende jaar op Bonaire woonde, kwam daar op negenjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met windsurfen. Hij kreeg er zijn eerste surflessen en nam in 2003 deel aan zijn allereerste regatta op Bonaire. Badloe heeft aangegeven in de toekomst langdurig te gaan trainen op Bonaire. ,,Deze reis bieden we je aan als blijk van grote waardering, om je te feliciteren met deze geweldige gouden prestatie en om je terug uit te nodigen naar de plek waar je de basis voor jouw windsurfcarrière hebt gelegd. We kunnen ons geen betere ambassadeur voor het windsurfen op Bonaire wensen”, aldus Mercera. Badloe zegt heel warme herinneringen aan Bonaire te hebben. ,,Een trainingsplek met constante wind en goede weersomstandigheden is letterlijk goud waard, dus ik wil graag Bonaire als vaste trainingslocatie gaan gebruiken in de toekomst. Daarnaast wil ik me gaan inzetten om een internationale, professionele windsurfwedstrijd naar het eiland te halen”, aldus de olympisch kampioen.
Ook de lokale surfgemeenschap liet deze week van zich horen met een persoonlijke videoboodschap voor Badloe. De olympische windsurfer Constantino ‘Patun’ en de lokale windsurf-‘guru’ Elvis Martinus vertelden in een videobericht over hun herinneringen aan Kirans allereerste ervaringen op een surfplank. ,,Ik was met een programma gestart om kinderen te leren windsurfen op Sorobon en Badloe was een van de nieuwkomers en nog een echte beginner. Toch ging hij al snel mee naar Florida voor een plaatselijke jeugdcompetitie, dus de drive zat er al jong in. Ik weet zeker dat de topprestatie onze lokale jeugd zal stimuleren om te leren windsurfen en zich hier verder in te ontwikkelen. Deze prachtige baai op Lac is goed voor goud en brengt kampioenen voort”, aldus Martinus.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.