Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op 2 september 2021 verwelkomt Bonaire het eerste cruiseschip terug op het eiland. De Equinox van Celebrity Cruises vertrekt vanuit Florida en zal de Bahama’s, Aruba, Curaçao en vervolgens Bonaire bezoeken.

boncruiseHet is 17 maanden geleden dat de volledige cruise-industrie tot stilstand kwam als gevolg van de coronapandemie.
Volgens de prognoses varieert de geschatte capaciteit van elk schip dat Bonaire bezoekt tussen de 20 en 40 procent van het maximale aantal opvarenden. Vanwege de Covid-19-risico's worden nieuwe en strikte maatregelen afgekondigd voor het betreden van havens. Een deel van deze maatregelen houdt inklaring door het havenkantoor en afdeling Publieke Gezondheid Bonaire in. Verder zijn er regels voor van boord gaan, inclusief een coronacontrole voor alle passagiers en bemanningsleden die het schip verlaten. Volledig gevaccineerde reizigers van 12 jaar en ouder dienen hun bewijs van volledige vaccinatie en een negatieve PCR-test, niet ouder dan 24 uur voor vertrek uit de thuishaven, te tonen. Niet volledig gevaccineerde reizigers zijn verplicht om, behalve een negatieve PCR-test, uiterlijk 24 uur voor aankomst op het eiland een antigeentest te laten doen. Bemanning en passagiers mogen niet van boord als ze zich niet aan deze maatregelen houden. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, zullen beveiligers en gekwalificeerd personeel actief controleren of alle reizigers die Bonaire bezoeken aan deze eisen voldoen.
Iedereen bij de haven is verplicht een mondkapje te dragen en 1,5 meter sociale afstand te houden op het gehele eiland. Wie met de bus of taxi op pad gaat is ook verplicht een mondkapje te dragen. ,,We zijn blij met de herstart van het cruisetoerisme, dit betekent de herstart van meer economische activiteit op ons eiland na de pandemie. Ons doel is om de cruise-industrie in stand te houden, maar ook om een paar veranderingen door te voeren om beter om te gaan met crowdmanagement en om het type toerist aan te trekken dat meer kan uitgeven op ons eiland. Een van de veranderingen is het ‘one call a day’-beleid en het creëren van een betere balans in het aantal cruiseschepen tijdens het superhoog- en laagseizoen. Vanwege de huidige contracten kan dit enige tijd duren maar de cruisemaatschappijen staan er open voor en zijn bereid om ons waar mogelijk te helpen. Naast het stimuleren van onze economie is ons doel natuurlijk ook om de gezondheid en veiligheid van onze lokale gemeenschap en degenen die ons bezoeken te beschermen, vandaar dat er verschillende maatregelen zijn genomen om de veiligheid van ons allemaal te garanderen”, aldus Hennyson Thielman, gedeputeerde van Toerisme en Economische Ontwikkeling.
Kaya C.E.B. Hellmund zal tijdens cruisebezoeken gedeeltelijk gesloten zijn van Luciano’s tot het douanekantoor. Alle personen die conform de operationele normen van TCB Cruises werken, moeten een badge dragen waarmee ze tijdens het cruiseseizoen binnen de grenzen van het stadscentrum kunnen opereren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).