Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Consumentenbond Unkobon vraagt zich in een persbericht af waarom het zo lang moet duren voordat EZ Air een datum noemt om in gesprek te gaan over een geschil. unkobonNadat de advocaat van de luchtvaartmaatschappij namens het bedrijf eiste dat de voor hen negatieve publiciteit zou worden gestaakt, heeft Unkobon naar eigen zeggen een maand geleden opnieuw voorgesteld om in gesprek te gaan om het geschil in goed overleg op te lossen.
Unkobon publiceerde al eerder over het niet terugbetalen van vliegtickets aan reizigers, voor vluchten die door de luchtvaartmaatschappij zijn geannuleerd in verband met corona. Het was hen toen net als nu, ook niet gelukt om contact te krijgen met de directie van EZ Air. ,,Na de eis van de advocaat en het voorstel van Unkobon is inmiddels een maand verstreken en de advocaat van EZ Air komt maar niet met een overlegdatum of een ander voorstel om het geschil op te lossen”, aldus een woordvoerder van de bond.
Het geschil gaat over het feit dat de reiziger heeft vooruitbetaald voor een vervoerdienst op een bepaalde datum die helemaal niet geleverd is. In dat geval heeft de klant er volgens de consumentenbond recht op om zijn geld terug te krijgen, ook op zogenaamde ‘non-refundable’ tickets. ,,En dat weigert EZ Air hardnekkig. Zelfs ‘refundable’ tickets betaalt het bedrijf niet volledig terug. Ze biedt wel een voucher aan voor een vlucht op een andere datum. Maar aan dat voucher zijn beperkende voorwaarden verbonden waardoor klanten alsnog hun geld kwijt kunnen raken zonder tegenprestatie van EZ Air. Bovendien bestaat het vliegticket voor een groot deel uit belastingen die het bedrijf niet heeft hoeven afdragen. Dus als EZ Air de betaalde reissom niet volledig terugbetaalt, is er ook nog eens sprake van ongerechtvaardigde verrijking door het bedrijf.” Inmiddels heeft Unkobon meer klachten ontvangen van gedupeerde reizigers Deze negatieve signalen over het bedrijf zijn volgens de consumentenbond tot nu toe niet gepubliceerd omdat men nog steeds probeert met de directie van EZ Air in gesprek te komen. ,,Maar als EZ Air weigerachtig blijft, zullen we niet schromen om deze klachten en negatieve klantervaringen, waaronder schrijnende gevallen, bekend te maken.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).